Ongeveer vier van zulke sloopmachines zullen de Sterpassage vanaf het najaar gaan vergruizen; een geluidsarme sloopmethode.
Ongeveer vier van zulke sloopmachines zullen de Sterpassage vanaf het najaar gaan vergruizen; een geluidsarme sloopmethode. (Foto: Beelen.nl)

Sloop van Sterpassage in Bogaard komt steeds dichterbij

Algemeen Bogaard

Op dinsdag 14 juni was er een informatieavond in het stadhuis over de verbouwing van Bogaard Stadscentrum. Zoals het er nu naar uitziet, begint in week 34 - 22 augustus - de sloop van de Sterpassage. De Action verhuist daar begin juli vandaan, waarna alle winkelpanden in de passage leeg staan. 

In voorbereiding op de sloop wordt er eerst een bouwschutting geplaatst, die mooi vormgegeven is. Vervolgens worden er materialen, zoals lampen en sanitair, uit het pand verwijderd en in een tentoonstelling aangeboden voor potentiële kopers. Dit zorgt ervoor dat de spullen een tweede leven krijgen. Het geld dat deze veiling oplevert, wordt terug gestopt in het project.

Weinig geluids- en verkeershinder

In oktober begint dan de totaalsloop van de Sterpassage. Dit wordt geluidsarm gedaan door het gebouw niet kapot te slaan, maar ‘fijn te knijpen’. Ook het verkeer ondervindt tijdens de sloop bijna geen hinder: fietsers aan de Steenvoordelaan zullen moeten oversteken, maar auto’s kunnen er gewoon blijven rijden. Transportbewegingen vinden bewust plaats buiten de spits om. 


Op 14 juni kon iedereen die belangstelling had in de verbouwing van de Bogaard van 18.00 tot 20.00 binnenlopen om vragen te stellen. - DvE

Hoogvliet

De Hoogvliet blijft staan. Tussen de Hoogvliet en de rest van de Sterpassage wordt een lege strook gecreëerd, zodat de supermarkt en haar klanten zo min mogelijk last hebben van geluidshinder. 

Recyclen puin

De rest van de Sterpassage wordt vervolgens met de grond gelijk gemaakt. Na het ter plekke recyclen van vrijkomend puin, nog een duurzaam aspect aan de sloop, kunnen van december tot maart dan voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden voor de bouw van de gebouwen The Orchard I en The Orchard II.

Op de website van de gemeente zijn foto’s te vinden van hoe deze gebouwen eruit komen te zien: The Orchard (Sterpassage) | Inwoners (rijswijk.nl).

Afbeelding
Auto over de kop na aanrijding tegen boom Generaal Spoorlaan Rijswijk Politie 20 uur geleden
Afbeelding
Van Zilverschoon tot Huis te Landelaan: gezelligheid in Rijswijk op Burendag Cultuur 24 sep, 22:25
Afbeelding
Rijswijker Mike Teekens bemachtigt 2e plaats in Rijk Zwaan Loop Sport 24 sep, 21:11
Afbeelding
Zo komt de Steenlaan eruit te zien met brede, geasfalteerde fietspaden Algemeen 24 sep, 19:44
Afbeelding
Met deze 4 bijzondere exposities viert Galerie Arti Shock haar 50-jarig bestaan Algemeen 24 sep, 14:53
Afbeelding
Gouden Buur van Zuid-Holland woont in Leidschendam-Voorburg Cultuur 24 sep, 11:55
Afbeelding
Grote woningbrand in de Rijklof van Goensstraat in Den Haag 112-nieuws 24 sep, 10:55
Afbeelding
De Haagse Hogeschool opent Stagepunt tegen stagediscriminatie Algemeen 24 sep, 09:03
Afbeelding
Rijswijk stemt unaniem voor meer mankracht politie Politiek 24 sep, 06:45
Afbeelding
Voor het eerst dit jaar geen kwartaaltoekenning Cultuurfonds Zuid-Holland voor kunst- of cultuurproject in Rijswijk Cultuur 23 sep, 21:48
Afbeelding
Deze 26 woningen in Rijswijk kun je 1 oktober bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag Algemeen 23 sep, 16:48
Afbeelding
Mooie en respectvolle herdenking ‘Vrede van Rijswijk’ in Oude Kerk Algemeen 23 sep, 14:13
Afbeelding
Lezing over de geschiedenis van Pasgeld en ‘t Haantje op 27 september Historie 23 sep, 12:44
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.