Lidl opent vestiging in Rijswijk-Buiten

Algemeen
Aan het nieuwe Lidl-pand wordt nu nog volop gebouwd.
Aan het nieuwe Lidl-pand wordt nu nog volop gebouwd. (Foto: RH)

De bouw van het woon-winkelcomplex De Koploper in Rijswijk-Buiten gaat hard. Begin volgend jaar is de oplevering van de 135 sociale seniorenhuurwoningen voor woningcorporatie Rijswijk Wonen, een vestiging van supermarktketen Lidl Nederland en een paar andere winkels.

In 2013 is de eerste paal geslagen en gestart met de ontwikkeling van RijswijkBuiten, gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft. In dit voormalig glastuinbouwgebied worden tot 2026 ruim 3500 nieuwe woningen gebouwd.


Senioren

De Koploper staat centraal in Rijswijk Buiten, in het deelgebied Parkrijk en langs de Laan van ‘t Haantje. Vlakbij het tunneltje onder de spoorbaan. De bouw van het woon-winkelcomplex begon in april 2021. Naar verwachting is de nieuwbouw in het eerste kwartaal van 2023 gereed. Rijswijk Wonen start het verhuurproces van de woningen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 via Woonnet Haaglanden. De twee- en driekamerappartementen zijn voornamelijk bestemd voor senioren. Meer informatie is op www.rijswijkwonen.nl.

Blauwe Parel

Van de 135 appartementen verhuurt Rijswijk Wonen 20 studio’s aan stichting De Blauwe Parel. Stichting De Blauwe Parel (www.deblauweparel.nl) is een woon-werkinitiatief voor jonge mensen met en zonder een verstandelijke beperking tussen de 20 en 30 jaar oud. De andere appartementen worden verhuurd aan bewoners van 55 jaar of ouder.


Vleermuizen

De woningen zijn energiezuinig door hoogwaardige isolatie, een warmtepomp voor de vloerverwarming, zonnepanelen en gebalanceerde ventilatie. De winkelruimten krijgen groene daken voor een klimaatbestendiger waterafvoer en een groener aanzicht vanuit de woningen. Ook aan de vogels en vleermuizen wordt gedacht. In de kopgevel komt een element met daarin nestkasten verwerkt.