Pas op voor ‘dognapper’ in zwarte Golf in Rijswijk

Algemeen
Donderdag 16 juni is er een poging tot hondendiefstal gedaan aan de Colijnlaan. Foto ter illustratie.
Donderdag 16 juni is er een poging tot hondendiefstal gedaan aan de Colijnlaan. Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Volgens een ooggetuige is er een hondendief actief in Rijswijk: iemand die aan ‘dognapping’ (honden ontvoeren) doet. De man rijdt in een zwarte Golf, is wat gezet, heeft zwart haar en spreekt gebrekkig Nederlands en Engels.

De politie bevestigt dat er donderdagmiddag 16 juni een poging tot hondenontvoering heeft plaatsgevonden in Rijswijk, en dat hiervan melding is gemaakt. 

Weg vragen

De ooggetuige liep op de Colijnlaan ter hoogte van de Generaal van Daalenstraat, waar een man in een zwarte Golf de weg vroeg. “Hij stapte uit. Ik kon niet goed lezen welke straat er op zijn telefoon stond, dus kwam hij dichterbij: er stond ‘Rembrandtkade’.”

Op het moment dat de ooggetuige aanwees welke kant hij op moest, probeerde hij het hondje van haar buurvrouw uit haar handen te trekken. Daarop liet de ooggetuige haar hond los, die de man beet. Daarop liet de hondendief het hondje vrij. Zo liep deze poging tot ontvoering gelukkig goed af.

Waarschuwing

Via deze weg wil de ooggetuige alle hondenbezitters waarschuwen: “Mensen, let alsjeblieft op je hond.”

De politie bevestigt de kenmerken van de verdachte niet, omdat het onderzoek naar het voorval nog loopt. Ook kan de politie niet bevestigen dat het om een zwarte Golf gaat. 

‘Run op honden?’

In het berichtje waarin de ooggetuige haar ervaring deelt, staat dat er ‘volgens de politie’ een run op honden is in Rijswijk. De melding van donderdag 16 juni is echter de enige melding van dognapping in Rijswijk die recentelijk bekend is bij de politie.