Liesbeth Kromhout overhandigt het vertaalboekje aan Peter Olierook (l) en Ger Bulder van de Rijswijkse Rotary in de boekenmarkt van de club.
Liesbeth Kromhout overhandigt het vertaalboekje aan Peter Olierook (l) en Ger Bulder van de Rijswijkse Rotary in de boekenmarkt van de club. (Foto: Knijnenburg Producties)

Veel vraag naar Rijswijks vertaalboekje Nederlands-Oekraïens: 2e druk een feit

Algemeen

“Een handreiking om jezelf staande te houden in een vreemde wereld.” Zo typeerde Liesbeth Kromhout het vertaalboekje Nederlands-Oekraïens waar zij in april het initiatief toe nam. Op 8 mei werd dit boekje in een oplage van 500 stuks uitgedeeld aan de Oekraïense gemeenschap in Rijswijk en omgeving. Door de grote vraag vond er onlangs een nog veel grotere herdruk plaats.

Het kleurige boekje is geïllustreerd met grappige plaatjes die het verder zoeken en begrijpen stimuleert. Door de praktische inhoud en mooie vormgeving is het boekje met groot enthousiasme ontvangen.

5000 boekjes

De vraag was zo groot dat snel een herdruk nodig was. Met steun van de Rijswijkse Rotary, Positive Minds, Strandwalfestival en Knijnenburg Producties heeft Liesbeth Kromhout dit keer 5000 boekjes gratis naar maar liefst dertig instellingen (scholen, kerken, gemeente, bibliotheken en voedselbanken) in de Haagse regio kunnen toesturen. Het boekje is ook op zaterdagen verkrijgbaar op de boekenmarkt van de Rijswijkse Rotary in de Kerkstraat, Rijswijk.

Initiatiefneemster

Liesbeth Kromhout was tot voor kort werkzaam als pastoraal werker bij de Doopsgezinde Gemeente in Den Haag en als geestelijk verzorger verbonden aan het woonzorgcentrum Topaz Vlietwijk in Voorschoten. Liesbeth is actief als vrijwilligster bij het buurt-kerkhuis Shalom in Den Haag en de Kies! Voedselbank. Zij kwam op het idee voor het vertaalboekje door de taalbarrière waar zij tegenop liep toen ze bordspelletjes speelde met Oekraïense gezinnen.

Afbeelding
Zó is de verdeling rijtjeshuizen en appartementen in Rijswijk Algemeen 13 aug, 08:21
Afbeelding
Twee opzittenden GO-scooter gewond na valpartij Vlietweg Schipluiden Algemeen 13 aug, 06:33
Afbeelding
Samen fotograferen bij Fotoclub F70 Cultuur 12 aug, 13:16
Afbeelding
Bezwaar tegen Eritrees feest bij Event Plaza in Rijswijk UPDATE 12 aug, 12:10
Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 12 aug, 10:25
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
€ 663.000 voor renovatie station Rijswijk Algemeen 11 aug, 21:14
Afbeelding
Zorg je onbetaald voor iemand en woon je in Rijswijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor een extraatje Algemeen 11 aug, 19:45
Afbeelding
15-jarige jongen zwaar mishandeld in Rijswijk: politie zoekt getuigen Politie 11 aug, 15:06
Afbeelding
Vervoersdienst Welzijn Rijswijk komt definitief niet meer terug Algemeen 11 aug, 14:25
Afbeelding
4 puppy’s gedumpt en opgevangen in Rijswijk: dierenpolitie onderzoekt de zaak Algemeen 11 aug, 11:48
Afbeelding
Makkelijk een hobbywebsite maken met Divi Partnerbijdrage 11 aug, 10:44
Afbeelding
Commissie adviseert alternatieven te onderzoeken voor warmteleiding Rijswijk-Leiden Algemeen 10 aug, 22:19