Vrijwilligster Plony neemt de cheque in ontvangst voor de boekwinkel van de Rotary in het Kerkstraatje.
Vrijwilligster Plony neemt de cheque in ontvangst voor de boekwinkel van de Rotary in het Kerkstraatje. (Foto: Robert Heijdemann)

Nieuwe accu’s voor duofietsen Onderwatershof

Algemeen

Al vijf jaar een vertrouwde verschijning in Rijswijk, de duofietsen van de Fietsclub Onderwatershof. In die tijd maakten vrijwilligers ritjes met ouderen. “De accu’s van onze riksja en rolstoelfiets zijn aan vervanging toe. Gelukkig krijgen wij van Rotaryclub Rijswijk een fantastische donatie van € 1500”, vertelt André van Someren. Vrijwilligster Plony nam dinsdagmiddag 21 juni de cheque in ontvangst van Rotary-lid Ger Bulder.

Op mooie dagen rijden de riksja, de rolstoel- en de duofiets drie keer per dag in de omgeving. André: “Met de ritjes zetten we ons ook in tegen eenzaamheid, de grote verborgen ramp. De ene keer gaan ze naar Delft om op de Markt koffie te drinken, de andere keer staat het Zuiderpark op de planning.”

Boekwinkel

Boekwinkel De Rotaryclub Rijswijk ondersteunt heel veel goede doelen, Zij doen dit onder andere met de opbrengst van de boekenwinkel in de Kerkstraat 7a in Rijswijk, geopend tijdens de zaterdagmarkt tussen 10:00 en 16:00. Een initiatief waarvan al veel organisaties hebben kunnen profiteren.

Jubileum 

“Vijf jaar geleden begonnen we, het was direct een groot succes. Mensen voelen zich weer betrokken bij de samenleving, hebben iets om naar uit te kijken”, vertelt André. De vrijwillige fietsers van de duofietsen zijn belangrijk “Zonder hen was het nooit gelukt. Het is een leuke en trouwe club. Allemaal erg betrokken.” Plony is al vanaf het begin vrijwilligster. “Het is leuk omdat je ziet dat de ouderen genieten van het ritje. Zelf vind ik het heerlijk om te fietsen.”

Vrijwilligers gezocht

André: “Wekelijks nemen we zo’n 40 mensen mee. In de zomer maken we elke dag drie ritjes. Het zou mooi zijn als er nog een paar vrijwilligers zich melden. Het is ontzettend leuk vrijwilligerswerk. De passagier geniet maar de vrijwilliger ook. Koffie, ijsje enz. onderweg op een terrasje, daar is ook een sponsor voor. Het neemt anderhalf of twee uur per week in beslag.” Men kan zich opgeven bij André van Zomeren via 06-53859210.

Afbeelding
Ouderen nemen soms met te weinig genoegen, CDA en PG&R vragen wat gemeente daaraan gaat doen Financieel gisteren
Afbeelding
Wielerbaan De Spartaan geopend, veel landelijke belangstelling voor Jeugdmeerdaagse Sport 4 jul, 11:04
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
Fietsers op weg naar Polakweg in Rijswijk van A4 geplukt door politie Algemeen 4 jul, 10:00
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:38
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:04
Afbeelding
Action op nieuwe locatie in Bogaard dit weekend al druk bezocht Algemeen 3 jul, 12:02
Afbeelding
Camper of vrachtwagen leren besturen? Dit is anders bij het CBR sinds 1 juli Algemeen 3 jul, 07:30
Afbeelding
Met nieuw verenigingsgebouw breekt nieuw hoofdstuk aan voor bijna 50 jaar oude tuinvereniging De Schoffel Cultuur 2 jul, 21:05
Afbeelding
Zwaargewonde (39) bij steekpartij in woning Erasmusweg Politie 2 jul, 13:03
Afbeelding
‘Het is mijn keuze om liefde te blijven geven’ - het talent van Rijswijker ‘Pater’ Daniël Cultuur 2 jul, 12:23
Afbeelding
Inbrekers blijken opeens last van hoogtevrees te hebben Politie 2 jul, 11:03
Afbeelding
Moeders basisschool de Akker organiseren alternatief voor Avondvierdaagse Cultuur 2 jul, 07:11