Nieuwe accu’s voor duofietsen Onderwatershof

Algemeen
Vrijwilligster Plony neemt de cheque in ontvangst voor de boekwinkel van de Rotary in het Kerkstraatje.
Vrijwilligster Plony neemt de cheque in ontvangst voor de boekwinkel van de Rotary in het Kerkstraatje. (Foto: Robert Heijdemann)

Al vijf jaar een vertrouwde verschijning in Rijswijk, de duofietsen van de Fietsclub Onderwatershof. In die tijd maakten vrijwilligers ritjes met ouderen. “De accu’s van onze riksja en rolstoelfiets zijn aan vervanging toe. Gelukkig krijgen wij van Rotaryclub Rijswijk een fantastische donatie van € 1500”, vertelt André van Someren. Vrijwilligster Plony nam dinsdagmiddag 21 juni de cheque in ontvangst van Rotary-lid Ger Bulder.

Op mooie dagen rijden de riksja, de rolstoel- en de duofiets drie keer per dag in de omgeving. André: “Met de ritjes zetten we ons ook in tegen eenzaamheid, de grote verborgen ramp. De ene keer gaan ze naar Delft om op de Markt koffie te drinken, de andere keer staat het Zuiderpark op de planning.”

Boekwinkel

Boekwinkel De Rotaryclub Rijswijk ondersteunt heel veel goede doelen, Zij doen dit onder andere met de opbrengst van de boekenwinkel in de Kerkstraat 7a in Rijswijk, geopend tijdens de zaterdagmarkt tussen 10:00 en 16:00. Een initiatief waarvan al veel organisaties hebben kunnen profiteren.

Jubileum 

“Vijf jaar geleden begonnen we, het was direct een groot succes. Mensen voelen zich weer betrokken bij de samenleving, hebben iets om naar uit te kijken”, vertelt André. De vrijwillige fietsers van de duofietsen zijn belangrijk “Zonder hen was het nooit gelukt. Het is een leuke en trouwe club. Allemaal erg betrokken.” Plony is al vanaf het begin vrijwilligster. “Het is leuk omdat je ziet dat de ouderen genieten van het ritje. Zelf vind ik het heerlijk om te fietsen.”

Vrijwilligers gezocht

André: “Wekelijks nemen we zo’n 40 mensen mee. In de zomer maken we elke dag drie ritjes. Het zou mooi zijn als er nog een paar vrijwilligers zich melden. Het is ontzettend leuk vrijwilligerswerk. De passagier geniet maar de vrijwilliger ook. Koffie, ijsje enz. onderweg op een terrasje, daar is ook een sponsor voor. Het neemt anderhalf of twee uur per week in beslag.” Men kan zich opgeven bij André van Zomeren via 06-53859210.