Verkoop nieuw theaterseizoen Rijswijkse Schouwburg gestart

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Na twee bijzondere seizoenen lijkt er weer sprake te zijn van een genormaliseerde situatie. Wellicht iets later dan voorheen, ging afgelopen maandag in de Rijswijkse Schouwburg de kaartverkoop van start voor het theaterseizoen 2022-2023.  

Traditiegetrouw startte deze verkoop voor de groep Vrienden van de Rijswijkse Schouwburg. Zij hebben als Vriend, waarvoor zij een lidmaatschap betalen, voorrang op de rest bij het verkrijgen van hun theaterkaarten. Zij krijgen een week de tijd om als eerste de beste plaatsen te bemachtigen, tegen een gereduceerd tarief. Sinds maandag 20 juni is de verkoop open voor iedereen.  

De Rijswijkse Schouwburg heeft zich niet uit het veld laten slaan door de coronaperikelen de afgelopen twee seizoenen. Aankomend seizoen bieden zij weer een sterk podiumprogramma, dat dit seizoen voor het eerst volledig werd samengesteld door programmeur Lydia Huisman. De afgelopen seizoenen had zij – zoals veel podia - vooral te kampen met het gedwongen moeten laten vervallen van voorstellingen dan wel puzzelen met het verplaatsen van eerder geprogrammeerd aanbod.

Het programma biedt komend seizoen voor elk wat wils: jong, oud, klassiek, modern

Komend seizoen kunnen we met recht zeggen dat we er weer een volledig nieuw, volwaardig aanbod op de planken brengen. We zijn bijzonder trots dat Youp van ‘t Hek ons aandoet met zijn afscheidstour “De laatste ronde”, maar ook op The New London Chorale met hun 40-jarig jubileumconcert; er is aandacht voor National Coming Out Day, Simone Kleinsma komt vertellen hoe zij de draad weer oppikt in haar leven en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat niet veranderd is, is dat het programma het komend seizoen weer voor elk wat wils biedt. Jong, oud, klassiek, modern. Cabaret in al z’n facetten, films, theatercollege’s, toneel, muziek, dans. Er zit altijd wel iets van je gading tussen dat de moeite waard is om te bezoeken.  

De Rijswijkse Schouwburg hoopt vooral dat het publiek de theaterzalen in het hele land weer weten te vinden. Als mensen eenmaal over die drempel heen zijn, vullen de zalen zich snel weer als vanouds. “Daar zijn we van overtuigd; aan het aanbod ligt het niet.”

Voor meer informatie over het programma 2022-2023: www.rijswijkseschouwburg.nl.