Red Lions zoeken revanche

Algemeen
Afbeelding
(Foto: RM)

Met nog tien speelronden te gaan staan zaterdag de softbalsters van Red Lions en Euro Stars tegenover elkaar in Capelle aan den IJssel.

Door Ronald Mooiman

Een duel waar voor de Rijswijkse softbalsters weinig op het spel staat, maar die ze wel graag willen winnen. “Eerder werd nog twee keer verloren van Euro Stars, dus dat willen ze nog even rechtzetten”, aldus assistent coach André van den Berg. De coach blikt na de verrassende 8-7 winst van de Rijswijkse vrouwen op zaterdag op koploper UVV nog even terug op het lopende seizoen.

Wisselvallig

“Na een goede start van het seizoen was het vervolg een beetje wisselvallig. Er werd verloren van teams waarvan gewonnen moest worden en gewonnen van sterkere teams. Dit resulteert na 11 speelrondes in een plek bij de middenmoot.” Red Lions won dus van de koploper en liet zien ook voor de bovenste plaatsen mee te kunnen doen. Jammer genoeg alleen nog niet dit seizoen. Van den Berg: “We willen de komende tien weekenden het team klaarmaken voor volgend jaar en het zou mooi zijn als we nog 1 plaats zouden stijgen in de competitie.”

Twee duels

De Rijswijkse softbalsters staan momenteel in de Eerste Klasse op een vijfde plaats, terwijl de tegenstander van komende zaterdag, Euro Stars, twee plaatsen hoger staat. Zoals gebruikelijk worden er zaterdag twee duels gespeeld. Om 13.00 uur begint het eerste duel. Vervolgens starten beide ploegen om 15.10 uur aan de tweede ontmoeting.

Afbeelding