Workshop Strandvondsten op het strand in Monster

Algemeen
Gezellig samen het strand op om bijzondere vondsten te zoeken.
Gezellig samen het strand op om bijzondere vondsten te zoeken. (Foto: Natuurlijk Delfland)

Natuurlijk Delfland en de KNNV afd. Den Haag organiseren op 20 juli vanaf 10:30 uur een workshop Strandvondsten bij de Zandmotor. Deze workshop is voor iedereen met belangstelling voor de zee en strand. 

Aanmelden en meer informatie: medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. 

De kosten zijn €8,-; leden van Natuurlijk Delfland of de KNNV afdeling Den Haag €0,-. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging.

Tijdens de workshop worden de volgende vragen beantwoord:

- Hoe is de kust en de Zandmotor ontstaan?

- Wat is het project Het Groene strand?

- Wat is het belang van aanspoelsels?

Ook wordt er gezocht naar aanspoelsels.

In een mondelinge toelichting in een strandtent wordt de nodige toelichting gegeven, tijdens de wandeling aan het strand maken de deelnemers kennis met de strandvondsten, denk aan schelpen, wieren, stenen en wellicht ook nog wel een fossiel. Het is iedere keer weer een verrassing wat je aan het strand kan vinden.


Tijdens de workshop leren deelnemers veel over vondsten op het strand, zoals wieren. - Natuurlijk Delfland

Door deze workshop krijgen de deelnemers meer inzicht in het strandleven en de activiteiten die we nemen en moeten nemen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Of te wel in deze workshop zal verleden, heden en toekomst van het strand aan de orde komen.

Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.

KNNV afd. Den Haag

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Den Haag is een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer wordt aan deze doelen vormgegeven. De KNNV afdeling Den Haag voelt zich verantwoordelijk voor de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/denhaag