Neuropsycholoog Erik Scherder in Rijswijkse Schouwburg: ‘Bewegen letterlijk van levensbelang’

Algemeen
Van links naar rechts Mike van der Kraan (Projectmanager 18+), Erik Scherder en Jaleesa Lubis (Programmamanager 18+).
Van links naar rechts Mike van der Kraan (Projectmanager 18+), Erik Scherder en Jaleesa Lubis (Programmamanager 18+). (Foto: Sport Heroes)

De presentatie van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder (Vrije Universiteit Amsterdam) in de Rijswijkse Schouwburg was een groot succes. Woensdag 22 juni nam de bekendste Nederlandse hoogleraar de uitverkochte zaal mee in een interactieve rit door het brein en de werking daarvan.

Na een korte introductie van wethouder Larissa Bentvelzen en Happy Fit-projectmanager Mike van der Kraan startte dr. Scherder zijn uiteenzetting over bewegen, en het effect daarvan op de hersens. Zijn conclusie; bewegen is letterlijk van levensbelang. 

De effecten van de COVID-19 pandemie

Aan de hand van diverse onderzoeken liet hij zien dat activiteit een positieve invloed heeft op de vitaliteit, en men dus altijd moet focussen op zoveel mogelijk bewegen. Daarbij betrok hij ook de COVID-19 pandemie en de effecten daarvan op het bewegingsapparaat, met daarbij de gevolgen voor de hersenactiviteit van mensen.

Rijswijk in beweging

Tijdens de show was er al ruimte voor vragen vanuit het publiek, en na afloop nam dr. Scherder alle tijd om vragen te beantwoorden en met mensen op de foto te gaan. Mike van der Kraan, projectmanager van Happy Fit, kijkt terug op een geslaagd evenement. “Het doel van Happy Fit is mensen in Rijswijk in beweging krijgen. Daar zenden wij zelf heel veel informatie in, maar hoe tof is het als een gerenommeerd spreker als Erik Scherder die boodschap komt verkondigen. Zijn lezing was super interessant, en het was duidelijk dat het publiek aan zijn lippen hing. We hopen dat men door deze lezing bewust aan de slag gaat met hun gezondheid, en dat ze daarbij ook aan ons en ons gratis activiteitenaanbod denken.”