Wethouder Brederodeschool in Rijswijk wint wisseltrofee Afvalrace

Algemeen
Een leerling van de winnende Wethouder Brederodeschool houdt trots de Helden van Rijswijk-wisseltrofee in de lucht. Rechts kersverse wethouder Milieu & duurzaamheid, Mark Wit.
Een leerling van de winnende Wethouder Brederodeschool houdt trots de Helden van Rijswijk-wisseltrofee in de lucht. Rechts kersverse wethouder Milieu & duurzaamheid, Mark Wit. (Foto: Robert Heijdemann)

De jury maakte maandagmiddag bekend dat de leerlingen van de Wethouder Brederodeschool de winnaar zijn van de Afvalrace 2022. Nieuwe wethouder Mark Wit (o.a. Milieu & duurzaamheid) reikte de Helden-van Rijswijkwisseltrofee uit aan de winnaar.

“Ik ben heel blij met al het zwerfvuil dat uit het milieu wordt gehaald”, aldus wethouder Mark Wit. Vorig jaar wonnen de leerlingen van de Petrusschool de Afvalrace.

Vijf scholen

Vijf basisscholen in Rijswijk deden dit schooljaar met een aantal klassen mee aan de Afvalrace: de Petrusschool, Wethouder Brederodeschool, De Voorde, Montessori Parkrijk en de Rehobothschool. 

Traditie

De jaarlijkse afvalrace is een traditie in Rijswijk. De eerste jaren maakten de leerlingen de omgeving van de school zwerfafvalvrij. Nu adopteren scholen voor de Afvalrace een gebied in de buurt van de school. “De leerlingen zorgen het hele schooljaar dat er in hun gebied geen snippertje afval blijft rondslingeren. Dat controleren we een aantal keren”, aldus de onafhankelijke juryleden Mary Meeuwisse, Aad van Wijk en Theo Bril van de Rijswijkse Zwerfafvalbrigade.