Start bouw van ‘doorstroom’-woningen in RijswijkBuiten

Algemeen
Samen met Annemarie Jol (AM) en Jacco Maan (Vidomes) geeft Armand van de Laar het signaal om de eerste paal te slaan.
Samen met Annemarie Jol (AM) en Jacco Maan (Vidomes) geeft Armand van de Laar het signaal om de eerste paal te slaan. (Foto: Robert Heijdemann)

Wethouder Armand van de Laar gaf dinsdagmiddag 28 juni, samen met Annemarie Jol (AM) en Jacco Maan (Vidomes), het signaal om de eerste paal te slaan voor de bouw van De Entree in RijswijkBuiten. Hierin komen twee wooncomplexen met 32 koopappartementen, 28 sociale huurwoningen en een gezondheidscentrum.

Vidomes realiseert deze sociale twee- en driekamerappartementen. Ze worden in de eerste helft van 2023 aangeboden via de website van Woonnet-Haaglanden.

55-plussers

Deze nieuwe woningen zijn vooral geschikt voor 55 plussers die kleiner willen gaan wonen. “Zij kunnen vanuit hun grotere, vaak eengezins, woning doorstromen naar een appartement zodat hun woningen vrijkomen voor andere woningzoekers”, aldus wethouder Van de Laar. De appartementen komen boven het gezondheidscentrum, in de nabijheid van andere nieuwe voorzieningen in de wijk zoals een supermarkt en het groene en waterrijke Wilhelminapark.

Gezondheidscentrum

Naar verwachting wordt het ‘Gezondheidscentrum Rijswijk Buiten’ eind 2023 in gebruik genomen door de huurders van het huidige gezondheidscentrum Rijswijk Buiten aan de Van Rijnweg. Hiermee nemen zij hun intrek in de definitieve vestiging. In het centrum komen een tandarts, een huisarts, een apotheek en een fysiotherapeut.

Zo komt de Entree eruit te zien.