Zuidelijk Randpark helemaal toegankelijk na plaatsing informatieborden

Algemeen
Project-leider (van Van Gelder) ing. Wim Vissers fotografeert hoe het informatiebord wordt geplaatst.
Project-leider (van Van Gelder) ing. Wim Vissers fotografeert hoe het informatiebord wordt geplaatst. (Foto: Yvonne van Rijkhuizen-Pikaar)

Eikelenburg is altijd een rijk gebied geweest, vol verschillende planten- en diersoorten. Dit wilden de buurtbewoners graag zo houden toen bekend werd dat er een nieuwe woonwijk zou worden gebouwd.

Door vastgoedontwikkelaar AM is hier, na meldingen van diverse buurtbewoners, rekening mee gehouden bij de aanleg van het nieuwe Villapark Eikelenburgh. Zo is er een groen centraal hofje in de wijk ontstaan, dat verrassend veel gelegenheid biedt om te spelen en te genieten. Maar ook het Zuidelijk Randpark is een bezoekje waard, zowel vanwege het middeleeuwse kerkenpad langs eeuwenoude boerderijen, als de vele natuur. Liefhebbers van kruidenmengsels en verschillende bijen- en vogelsoorten kunnen hier hun hart ophalen.

Wetenswaardigheden

Op vrijdag 24 juni is door de civiele aannemer van het werk, HABO GWW, de kers op de ‘parktaart’ geplaatst. Nabij de Endehoekseweg is een informatiebord geplaatst waardoor bezoekers diverse wetenswaardigheden over het Zuidelijk Randpark tot zich kunnen nemen.

Nu alle informatieborden geplaatst zijn, is het Zuidelijk Randpark volledig opengesteld.