Kettingbotsing, auto op de kop en een enorme rat: kort 112-nieuwsoverzicht

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

Afgelopen week kwamen de politie en ambulance meerdere keren in actie in Rijswijk. Een trampassagier maakte zelf een einde aan een situatie die als dreigend werd ervaren.

Kettingbotsing A4

Op de afrit A4 naar de Prinses Beatrixlaan zijn woensdagmiddag 22 juni meerdere voertuigen tegen elkaar op gebotst. Het ongeval vond plaats rond 16.30. Drie auto’s raakten zwaar beschadigd. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om de inzittenden van alle voertuigen te onderzoeken. Uiteindelijk moesten er drie ambulances worden ingeschakeld om een onbekend aantal personen naar het ziekenhuis te vervoeren. Het ongeluk leidde tot veel verkeershinder, omdat de afrit richting de Prinses Beatrixlaan werd afgesloten. 

Fietser aangereden

Donderdagmiddag 23 juni rond 15.45 uur is een fietser gewond geraakt na een aanrijding door een busje op de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Van Vredenburchweg. Zij kwam hard ten val en raakte gewond. De politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Passanten en handhavers verleenden eerste hulp. Niet veel later nam ambulancepersoneel de zorg over. Het slachtoffer werd meegenomen naar het ziekenhuis, de politie heeft ter plaatse kort onderzoek gedaan.


 District8

Auto belandt op kop

Zondagmiddag 26 juni belandde omstreeks 12.40 uur een auto op de kop op de Huis te Landelaan, nadat de bestuurder met zijn voertuig een geparkeerde auto raakte. De bestuurder werd na de botsing naar het ziekenhuis gebracht. De eigenaar van de geparkeerde auto werd door de politie op de hoogte gebracht. Door afsluiting van de Huis te Landelaan in beide richtingen, ondervond het verkeer een tijdlang hinder.

Ongewenste trampassagier

Op maandagochtend 27 juni zorgde een rat voor flinke ophef onder de trampassagiers van lijn 16 in Den Haag, vlakbij Rijswijk. Zij schrokken op toen het enorme knaagdoor de tram in sprong bij tramhalte Heeswijkplein. Door de aanwezigheid van het dier sprongen de passagiers op de banken, of probeerden van hem te vluchten door de tram. Dit zorgde ervoor dat sommigen vielen. Niemand raakte echter gewond. Een van de passagiers heeft het beestje doodgetrapt, waarna het door een medewerker van HTM uit de tram werd verwijderd. 

Ongeluk en brand Huis te Landelaan

Dinsdagmiddag 28 juni vond er rond tien voor half 4 ’s middags een aanrijding plaats op de Huis te Landelaan. Hierbij raakten één of meerdere personen gewond. In de avond gebeurde er nog meer onheil aan de Huis te Landelaan: kort na elf uur ’s avonds werd er een brand gemeld in deze straat. De oorzaak is niet bekend. De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en één hoogwerker.