Publieksactie tijdens Varend Corso levert 46.500 aan donaties op

Algemeen
De 'Duit voor een Schuit'-boot.
De 'Duit voor een Schuit'-boot. (Foto: Robert Heijdemann)

Wie afgelopen zondag heeft genoten van de Varend Corso-boten die door Rijswijk trokken, heeft misschien ook de scouts gezien die verkleed gingen als narren. 

Zij gingen met een emmer langs het publiek op de kade voor de publieksactie Duit voor een Schuit. Deze publieksactie werd dit jaar voor de negende keer gehouden. Het geld dat hiermee wordt opgehaald, wordt gebruikt om het Varend Corso financieel te ondersteunen.

46.500 euro

De scouts uit Naaldwijk haalden dit jaar maar liefst 46.500 euro op. Dat is een geweldig bedrag, maar niet zo hoog als in 2019 en 2018, toen het bedrag boven de 50.000 euro uitkwam. Toch had de organisatie van het Varend Corso “niet durven dromen dat Duit voor een Schuit zo’n fraai bedrag zou opbrengen.” Onder meer de aangepaste route, het aangepaste aantal dagen en de hoge kosten voor levensonderhoud op dit moment, temperden vooraf de verwachtingen, maar de opbrengst van de sponsoractie blijkt dus toch het bedrag van de voorgaande edities te benaderen. “Met de opbrengst krijgt de organisatie extra mogelijkheden om de kwaliteit van het Varend Corso verder te verhogen.”