Ouderen in Rijswijk fietsen komende weken virtuele Tour

Algemeen
Tijdens de Tour de France van 1 t/m 24 juli kunnen sommige bewoners van woonzorgcentra in Rijswijk fietsen in de Tour de Mile.
Tijdens de Tour de France van 1 t/m 24 juli kunnen sommige bewoners van woonzorgcentra in Rijswijk fietsen in de Tour de Mile. (Foto: SilverFit)

Ruim 1500 ouderen die wonen in Nederlandse woonzorgcentra hebben de komende weken de gelegenheid om een virtuele variant op de Tour de France te fietsen: de SilverFit Tour de Mile. Het bedrijf SilverFit organiseert dit evenement tijdens de Tour de France van 1 tot en met 24 juli voor de tweede keer. Ook Rijswijkse ouderen doen mee. 

De ouderen worden gemotiveerd om vaker en langer te fietsen door de prachtige beelden in de virtuele Tour. “De virtuele etappes zorgen voor gespreksstof en brengen herinneringen tot leven. De mooiste landschappen, meren, parken en bergdorpjes zijn geselecteerd om de deelnemers een vakantiegevoel te bezorgen.”

Op andere manier meedoen

Ook bewoners die niet kunnen of willen fietsen, kunnen meedoen aan het evenement, namelijk door decoraties te maken of een quiz te spelen die compleet in het teken van de Tour staat.

SilverFit 

SilverFit is opgericht in 2008. Inmiddels zijn wereldwijd 3500 locaties in de ouderenzorg, geriatrische revalidatie en het ziekenhuis uitgerust met de interactieve, digitale beweegsystemen die zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en de klinische praktijk.