Zó leerden 55 bewoners van de Muziekbuurt elkaar vrijdagmiddag beter kennen

Algemeen
Het uitgebreide lopend buffet was bereid door bewoners uit de Muziekbuurt.
Het uitgebreide lopend buffet was bereid door bewoners uit de Muziekbuurt. (Foto: Robert Heijdemann)

Samen lekker eten, elkaar leren kennen en leuke activiteiten doen. Dat zijn de drie succesfactoren van de Rijswijkse Wijkestafette. Vrijdagmiddag kwamen bewoners uit de Muziekbuurt naar Studio Welzijn. Ruim 55 bezoekers leerden hun buren weer wat beter kennen.

Door Robert Heijdemann

Tijdens de eerste kennismaking met elkaar, werd op de achtergrond al een uitgebreid lopend buffet klaargezet, bereid door bewoners uit de wijk. Vol met verschillende gerechten en hapjes. Het werd even stil toen iedereen lekker aan het eten was. Daarna werden samen verschillende dansen uitgevoerd. “Door deze activiteit ontstaan er gezellige en spontane ontmoetingen tussen buurtbewoners, die elkaar daarna ook beter weten te vinden”, vertelt vrijwilligster Jayne.

Maandelijks

Elke maand is er in een Rijswijkse buurt een Wijkestafette. “Samen eten is gezellig. Samen eten is ook een goede manier om elkaar beter te leren kennen”, vertelt vrijwiligster Jayna. “Hoe goed ken je je buren eigenlijk?” 

Hoe goed ken je je buren eigenlijk?

De Wijkestafette is een project dat door de gemeente wordt mogelijk gemaakt en dat ontmoeten wil stimuleren. Veel wijken organiseerden zo een ontbijt, brunch, lunch, high tea, BBQ, borrel of diner met hun buren en wijkgenoten. 

€350

Voor wie ook een wijkestafette in de buurt wil organiseren, is er een waardecheque ter waarde van €350,- beschikbaar. Belangstellenden kunnen mailen naar wijkestafette@welzijn-rijswijk.nl met al hun ideeën.