Nieuwe gratis expositie bij Galerie Arti-Shock opent 10 juli

Algemeen
De figuren die Tina tekent, zijn vaak een beetje vreemd en soms humoristisch en geregeld komen ook haar geliefde katten om een hoekje kijken.
De figuren die Tina tekent, zijn vaak een beetje vreemd en soms humoristisch en geregeld komen ook haar geliefde katten om een hoekje kijken. (Foto: Tina van Krogten, fragment)

Op zondag 10 juli opent de expositie ‘The second time’ met werk van Tina van Krogten en Joep Fransen bij Galerie Arti-Shock. 

In deze expositie zijn tekeningen en sculpturen te bewonderen. Het is de tweede keer dat Joep en Tina samen exposeren in Galerie Arti-Shock: in 2018 deden ze dit al eerder. 

Zij exposeren samen omdat zij vinden dat hun werk elkaar goed aanvult, en omdat ‘de mens‘ bij hen beiden al jaren centraal staat. Beide kunstenaars observeren graag hun medemens en presenteren nu de resultaten hiervan tijdens ‘The Second Time.’

Tekeningen met gips en houtlijm

“Tina van Krogten tekent met snel opgezette lijnen en een enkel kleuraccent.
Ze gebruikt verschillende potloden op papier en linnen doek en bewerkt vaak de achtergrond met modelgips en houtlijm. Dat maakt haar werk heel eigen en herkenbaar. De figuren die Tina tekent, zijn vaak een beetje vreemd en soms humoristisch en geregeld komen ook haar geliefde katten om een hoekje kijken”, aldus Galerie Arti-Shock.

Kleine sculpturen en tekeningen met oude foto’s

“Joep Fransen maakt kleine sculpturen in keramiek, hout of brons en objecten uit verschillende materialen. Ook tekent en schildert zij in gemengde techniek op papier en doek en manipuleert en bewerkt ze oude foto’s door erin te tekenen, te krassen en/of erin te borduren. Soms transformeren personen naar wonderlijke wezens. Oude culturen en religies, rituelen en herinneringen bepalen voor een groot deel het beeld waarin de toeschouwer zich soms kan herkennen.”

Voor wie het leuk vindt de kunstenaars zelf te ontmoeten: tijdens de expositieperiode, die loopt tot en met 28 juli, zijn zij in het weekend aanwezig. 

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 10 juli om 15.00 door Frits Frietman, beeldend kunstenaar en dichter.