Wat is er de komende week te doen in Rijswijk?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: PR)

Wat is er de komende week te doen in Rijswijk? WIj zetten een paar tips op een rij. Ook een activiteit in Rijswijk waar iedereen over mag weten? Meld ‘m gratis en eenvoudig aan voor de agenda op onze website. 

Taalfeest

Op donderdag 7 juli van 13.00 tot 15.00 uur is er een taalfeest in de bibliotheek van Rijswijk. Met een taalmarkt waar mensen Nederlands kunnen oefenen. Met een stempelkaart kun je opdrachten maken. Bijvoorbeeld over een huisarts, restaurant, kledingwinkel en nog meer. Als je klaar bent, krijg je een klein cadeau. Er is ook eten en drinken. Het is gratis en aanmelden hoeft niet.

Jongerenactiviteiten

Ben jij tussen de 12 en 17 jaar, en op zoek naar toffe dingen die je deze zomer in Rijswijk kunt doen? Neem dan een kijkje bij Expeditie Rijswijk! Hier vind je allemaal gave dingen, van sportieve tot culturele activiteiten. En, het mooiste van allemaal; alle activiteiten zijn GRATIS! Check www.expeditierijswijk.nl.

Urban Dance en TikTok Dance

Vanaf volgende week kunnen jongeren weer dansen bij Trias tijdens de zomeractiviteiten Urban Dance (13 juli) en TikTok Dance (15 juli), samen met danser en docent Imogen Li. “Ga aan de slag met je eigen TikTok videoclip of dans op stijlen als moderne dans of streetdance tijdens Urban Dance. Het plezier in dansen staat voorop!” Aanmelden via: bit.ly/3aCQWyW.

Expositie Arti-Shock

Op zondag 10 juli opent de expositie ‘The second time’ met werk van Tina van Krogten en Joep Fransen bij Galerie Arti-Shock. In deze expositie zijn tekeningen en sculpturen te bewonderen. Het is de tweede keer dat Joep en Tina samen exposeren in Galerie Arti-Shock: in 2018 deden ze dit al eerder. Beide kunstenaars observeren graag hun medemens en presenteren nu de resultaten hiervan. Voor wie het leuk vindt de kunstenaars zelf te ontmoeten: tijdens de expositieperiode, die loopt tot en met 28 juli, zijn zij in het weekend aanwezig. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 10 juli om 15.00 door Frits Frietman, beeldend kunstenaar en dichter. Adres: Schoolstraat 26 in Rijswijk.

Taalcafé bibliotheek

Beter Nederlands leren spreken? Kom koffie drinken in de bibliotheek in Rijswijk. Iedere donderdag om 13.00 kunnen mensen daar koffie drinken en Nederlands praten. Dat kan op 14, 21 en 28 juli en op 4, 11 en 18 augustus. Adres: Generaal Eisenhowerplein 101, gelegen bij het station Rijswijk.

Theatervoorstelling 4+

Niet in Rijswijk, wél heel leuk: maandag 11 juli start er een nieuwe Briza-voorstelling bij het Zeeheldentheater in Den Haag: ‘Hondje gezien?! En de verdwenen letters’ (4+). Een interactieve voorstelling met leuke, aansprekende video (films en animaties) over Taal en Boeken. Alfa en Betje proberen hun hondje Babbel te leren lezen en schrijven. Meer info: www.zeeheldentheater.nl.

Taalmarkt tijdens het Taalfeest op 7 juli.