Afbeelding
(Foto: PR)

Wat is er de komende week te doen in Rijswijk?

Algemeen

Wat is er de komende week te doen in Rijswijk? WIj zetten een paar tips op een rij. Ook een activiteit in Rijswijk waar iedereen over mag weten? Meld ‘m gratis en eenvoudig aan voor de agenda op onze website. 

Taalfeest

Op donderdag 7 juli van 13.00 tot 15.00 uur is er een taalfeest in de bibliotheek van Rijswijk. Met een taalmarkt waar mensen Nederlands kunnen oefenen. Met een stempelkaart kun je opdrachten maken. Bijvoorbeeld over een huisarts, restaurant, kledingwinkel en nog meer. Als je klaar bent, krijg je een klein cadeau. Er is ook eten en drinken. Het is gratis en aanmelden hoeft niet.

Jongerenactiviteiten

Ben jij tussen de 12 en 17 jaar, en op zoek naar toffe dingen die je deze zomer in Rijswijk kunt doen? Neem dan een kijkje bij Expeditie Rijswijk! Hier vind je allemaal gave dingen, van sportieve tot culturele activiteiten. En, het mooiste van allemaal; alle activiteiten zijn GRATIS! Check www.expeditierijswijk.nl.

Urban Dance en TikTok Dance

Vanaf volgende week kunnen jongeren weer dansen bij Trias tijdens de zomeractiviteiten Urban Dance (13 juli) en TikTok Dance (15 juli), samen met danser en docent Imogen Li. “Ga aan de slag met je eigen TikTok videoclip of dans op stijlen als moderne dans of streetdance tijdens Urban Dance. Het plezier in dansen staat voorop!” Aanmelden via: bit.ly/3aCQWyW.

Expositie Arti-Shock

Op zondag 10 juli opent de expositie ‘The second time’ met werk van Tina van Krogten en Joep Fransen bij Galerie Arti-Shock. In deze expositie zijn tekeningen en sculpturen te bewonderen. Het is de tweede keer dat Joep en Tina samen exposeren in Galerie Arti-Shock: in 2018 deden ze dit al eerder. Beide kunstenaars observeren graag hun medemens en presenteren nu de resultaten hiervan. Voor wie het leuk vindt de kunstenaars zelf te ontmoeten: tijdens de expositieperiode, die loopt tot en met 28 juli, zijn zij in het weekend aanwezig. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 10 juli om 15.00 door Frits Frietman, beeldend kunstenaar en dichter. Adres: Schoolstraat 26 in Rijswijk.

Taalcafé bibliotheek

Beter Nederlands leren spreken? Kom koffie drinken in de bibliotheek in Rijswijk. Iedere donderdag om 13.00 kunnen mensen daar koffie drinken en Nederlands praten. Dat kan op 14, 21 en 28 juli en op 4, 11 en 18 augustus. Adres: Generaal Eisenhowerplein 101, gelegen bij het station Rijswijk.

Theatervoorstelling 4+

Niet in Rijswijk, wél heel leuk: maandag 11 juli start er een nieuwe Briza-voorstelling bij het Zeeheldentheater in Den Haag: ‘Hondje gezien?! En de verdwenen letters’ (4+). Een interactieve voorstelling met leuke, aansprekende video (films en animaties) over Taal en Boeken. Alfa en Betje proberen hun hondje Babbel te leren lezen en schrijven. Meer info: www.zeeheldentheater.nl.

Taalmarkt tijdens het Taalfeest op 7 juli.
Afbeelding
Route Sinterklaasintocht 2022 Rijswijk is bekend, maar Sint heeft nog geld nodig Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Waarom er stickers van Maaike Harmsens boek op rolstoelen en rollators te vinden zijn Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Drukste ochtendspits van het jaar met meer dan 900 kilometer file Algemeen gisteren
Afbeelding
Zó serieus neemt gemeente Den Haag het NK Tegelwippen Cultuur gisteren
Afbeelding
Bijna alle Nederlandse kinderen willen dat er iets verandert aan hoe gemeen mensen zich online gedragen Algemeen gisteren
Afbeelding
De herdenking van de Vrede van Rijswijk terugkijken? Dat kan hier Algemeen 26 sep, 22:04
Afbeelding
‘Op het randje van een atoomoorlog’ - evenement over Cubacrisis bij museum Bescherming Bevolking Historie 26 sep, 20:34
Afbeelding
Urenlang geen treinen door aanrijding maandagochtend Algemeen 26 sep, 17:38
Afbeelding
Aanleg WarmtelinQ bij Bogaard start pas maanden later Algemeen 26 sep, 16:58
Afbeelding
Rijswijk vraagt second opinion over Neherkade en Rotterdamsebaan voor verbinding Binckhorst Algemeen 26 sep, 14:08
Afbeelding
Halloween, kinderfeest in Oud Rijswijk Cultuur 26 sep, 13:49
Afbeelding
Het roer moet om in het onderwijs: bij Rijswijks Lyceum & Van Vredenburch College gebeurt dat Algemeen 26 sep, 11:30
Afbeelding
Straatpraat: ‘Rijswijk is een door-gemeente’ Algemeen 26 sep, 06:45
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.