Zwemwater niet meer overal in Rijswijk veilig

Algemeen
In de waterplas aan de Tubasingel is blauwalg vastgesteld.
In de waterplas aan de Tubasingel is blauwalg vastgesteld. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Lekker buiten zwemmen deze zomer? Met het warme zomerweer in aantocht is dat voor velen een fijn vooruitzicht. Op meerdere plekken in Rijswijk kun je genieten van buitenwater, maar houd de veiligheid van het zwemwater in de gaten. Voor de Avonturenspeelplaats aan de Tubasingel werd 30 juni de eerste waarschuwing afgegeven. 

Op www.zwemwater.nl vind je altijd actuele informatie over de veiligheid van het zwemwater in Rijswijk en de regio. Zwemmen bij de Wollebrand in Naaldwijk wordt al een hele tijd afgeraden en in de plassen bij Madestein in Den Haag kun je ook beter geen sprong wagen. 

Blauwalg

Voor de Tubasingel geldt sinds vorige week een waarschuwing voor blauwalgen. Deze geven een kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. Je mag er nog wel zwemmen, maar moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid. “Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.”

Waterkwaliteit

De Avonturenspeelplaats is een gratis plek om gezellig te verblijven, met langs de waterplas een terrein waar je in het gras kunt zitten of waar de kinderen met zand kunnen spelen. Over het algemeen is de waterkwaliteit er goed.