Hulp bij het organiseren van Burendag? Bezoek deze spreekuren in Rijswijk

Algemeen
Voor het organiseren van een feestje in je buurt kun je een bedrag krijgen tot €350.
Voor het organiseren van een feestje in je buurt kun je een bedrag krijgen tot €350. (Foto: Burendag.nl)

“Wil je met je buurt, straat of flat met Burendag wat leuks organiseren, maar je weet niet hoe en wat? Kom langs op onze Burendagspreekuren en wij helpen je met jouw idee”, vertelt Karin van Frankenhuyzen van Welzijn Rijswijk. “Dat betekent ook dat we helpen met het aanvragen van de subsidie van het Oranjefonds.”

Burendag 2022 is dit jaar op 24 september. Nu al is het mogelijk om een activiteit aan te melden voor Burendag 2022. “Dat lijkt nog ver weg, maar daar komt veel bij kijken. Vaak zijn er wel leuke plannen, maar loopt het halverwege vast. Vandaar dat we erbij willen helpen. En wees op tijd, want anders is het subsidiepotje leeg.” Burendag is dé dag waarop je gezellig met elkaar bezig bent. Je ontmoet de buren en zet je samen in voor hun buurt. “Op Burendag willen wij zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt”, vult collega Harley aan.

Plannen genoeg

Na een afwezigheid door Corona gaan de voorbereidingen van Burendag dit jaar weer vol van start. “Er zijn veel ideeën zoals klussen & tuinieren, buurtbingo, spelletjesdag en bakwedstrijd, buurt BBQ, kleedjesmarkt, fietspuzzeltocht”, zegt Karin. “Afgelopen maanden hoorden we van veel plannen, maar daar bleef het dan bij. Vandaar onze spreekuren.”

Subsidie

Op onze vraag wat mensen kunnen verwachten op zo’n spreekuur vertelt Karin: “Wij helpen de mensen met het bedenken of vormgeven van hun idee, sparren over een activiteit, geven ondersteuning bij het maken van een plan of tips en advies om iets te bedenken als ze dat nog niet weten en inderdaad het aanvragen van geld bij het Oranjefonds. Een bedrag van maximaal €350.” Hoogste tijd dus om elkaar op te zoeken en activiteiten te ondernemen.

Spreekuren

De spreekuren zijn op woensdagavond 13 juli van 19.00 tot 21.00 uur in Studio Welzijn, Admiraal Helfrichsingel 51 in de Muziekbuurt (oude kantoor Rijswijk Wonen). Op donderdag 14 juli van 13.00 tot 15.00 uur in Studio Welzijn en donderdag 21 juli in Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1 van 13.00 tot 15.00 uur.

Meer info, bel Harley via 06-36435878 of Karin via 06-45474440.