Wippende Delftenaren breken record in Rijswijk

Algemeen
Zaterdag 9 juli kwamen de Delftenaren hun tegels voor het NK Tegelwippen inleveren op Rijswijks terrein.
Zaterdag 9 juli kwamen de Delftenaren hun tegels voor het NK Tegelwippen inleveren op Rijswijks terrein. (Foto: Papaver Delft)

Rijswijk loopt regionaal aan kop in het NK Tegelwippen. Geen gemeente in de buurt doet het zo goed als de Rijswijkers: met 63,58 gewipte tegels per 1000 inwoners laten ze niet alleen het Westland (50,32) en Den Haag (23,92) achter zich, maar ook Delft, die vorige week slechts 16,44 gewipte tegels per 1000 inwoners op haar naam had staan. Maar daar kwam afgelopen weekend verandering in.

Op zaterdag 9 juli wipten de Delftenaren namelijk een recordaantal tegels. De tegels werden echter niet ingeleverd in Delft, maar in Rijswijk: bij tuincentrum Groenrijk ‘t Haantje. En dat bleek een goede plek te zijn. Met maar liefst 1650 gewipte tegels was dit de beste Delftse NK-ronde tot nu toe. Hun totaalscore werd bijna verdubbeld, van 1704 tegels naar 3355. 

Extra ronde

Het was bij ‘t Haantje een extra Tegelwip-ronde voor de Delftenaren. Delft heeft nu ca. 31,78 tegels per 1000 inwoners op haar naam staan: een flinke verbetering. Er zijn nog enkele rondes te gaan. Voor Rijswijk ook. De meest recente Rijswijkse ronde vond plaats op zaterdag 2 juli aan de Schaapweg. De laatste twee rondes zijn 3 september op de parkeerplaats aan de Colijnlaan - PC Boutenselaan en zaterdag 1 oktober op het parkeerterrein aan de Reigerweg (Vrijenban).


Deze Delftenaren namen meteen nieuwe planten mee voor hun onttegelde stuk tuin. - Papaver

NK Tegelwippen in Rijswijk

Op initiatief van Steenbreek Rijswijk zet de gemeente tijdens het NK Tegelwippen 6x een ‘Tegeltaxi’ in, een inleverservice voor bestrating en zand. De eerste ‘Tegeltaxi’ stond 16 april op het parkeerplein bij Wijkcentrum Stervoorde. Welke gemeente en haar inwoners wippen de meeste tegels die plaats maken voor groen? Iedereen kan meedoen: inwoners, scholen en bedrijven. De gemeente die de meeste tegels wipt ontvangt de Gouden Tegel. Vorig jaar won Den Haag. Bewoners die hun (gevel)tuin veranderen in een natuurrijke plek, maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten.



Rijswijkse Tegeltaxi

Tijdens de wedstrijdperiode van 21 maart tot en met 31 oktober staat de Tegeltaxi op verschillende dagen geparkeerd in 6 gebieden van Rijswijk. Iedereen die zijn tuintegels of stenen vervangt door groen, kan dan relatief dicht bij huis gratis de tegels en zand inleveren. Normaal kost dat €3 cent per kilo bestrating en €2,50 per zak zand bij het afval- of grondbedrijf.