De antiek- en curiosamarkt in Oud-Rijswijk.
De antiek- en curiosamarkt in Oud-Rijswijk. (Foto: Robert Heijdemann)

Deze 13 rommelmarkten in de regio zijn een bezoekje waard

Algemeen

Naar de rommelmarkt gaan, hoe leuk is dat? Dichtbij huis en toch avontuurlijk, want je weet nooit wat je tegenkomt. In de regio zijn er in de zomer van 2022 genoeg kleedjes en kraampjes waar tweedehands spullen te koop worden aangeboden. Hieronder vind je de leukste snuffelmarkten in de regio deze zomer: van de antiekmarkten in Rijswijk en Delft tot de rommelmarkten in Schiedam en de kofferbakverkoop in Hoek van Holland.

Antiek- en curiosamarkt Rijswijk

Terug van weggeweest, na twee coronajaren: de antiek- en curiosamarkt in Oud-Rijswijk. Tot eind september kunnen liefhebbers van antiek en curiosa hier elke woensdag hun hart ophalen, van 10.00 tot ca. 17.00 uur.


Antiekmarkt Delft

Elke zaterdag, tot en met 29 oktober, is er van 9.00 tot 17.00 uur een antiekmarkt in de binnenstad van Delft (Hippolytusbuurt 1). Hierbij struin je langs ruim 120 kraampjes rondom de Delftse Oude Kerk (die scheve), en op de aangrenzende Voldersgracht, Wijnhaven, Vrouwjuttenland en Hippolytusbuurt. Je scoort er servies, sieraden, glaswerk, prenten, beeldjes, oude boeken en natuurlijk Delfts Blauw.


Luikse markt Rotterdam

Zaterdag 23 juli is de Luikse markt in een winkelcentrum aan de Burgemeester Baumannlaan in Rotterdam, Overschie. Hier zijn tussen de 50 en 100 kraampjes te vinden met van álles: van mooie curiosa uit grootmoeders tijd, speelgoed en poppen tot grammofoonplaten, miniatuurauto’s, kleding en uurwerken. De entree is gratis.

Rommelmarkt Margriethal Schiedam

Met ca. 125 kramen vinden koopjesjagers vast wel iets van hun gading op de rommelmarkt in de Margriethal in Schiedam, op 24 juli van 9.00 tot 17.00. Rondom de Margriethal kun je gratis parkeren, of op de meer dan 400 parkeerplaatsen op 2 minuten loopafstand bij de Groenoordhal. Ook met het OV is de locatie, Nieuwe Damlaan 5, goed bereikbaar. De entree is 3 euro; kinderen t/m 10 jaar hebben gratis toegang.


Rommelmarkt Bachplein Schiedam

Als je op 24 juli toch in Schiedam bent, bezoek dan meteen de megagezellige rommelmarkt op het Bachplein, van 10.00 tot 17.00. Hier is de entree gratis voor iedereen.

Kunst-, Antiek- en Boekenmarkt Den Haag

Tot en met 11 september is deze kleinschalige markt er iedere donderdag en zondag op het Lange Voorhout in Den Haag, van 10.00 tot 17.00. Het is dé plek om te zijn voor liefhebbers van kunst, antiek en boeken.


Kofferbakverkoop Hoek van Holland

Pas op: als je hier eens geweest bent, wil je vaker. Deze zomerperiode vindt de beroemde maandelijkse kofferbakverkoop plaats op 28 juli en 25 augustus in de Hoek van Holland. Verkopers van tweedehands waar stallen hier alle spullen uit die in hun auto passen. Dat betekent dat je hier echt van álles tegen kunt komen. Lekker bij het strand, bij de Koningin Emmaboulevard, zodat je meteen kunt pootjebaden, even lekker in het zand kunt liggen of een visje eet.  

Neuzelmarkt Vlaardingen

Op zaterdag 30 juli vindt de Neuzelmarkt, een minirommelmarkt met 0 tot 10 kraampjes plaats in Vlaardingen. Vanaf 9.00 tot 15.00 zijn bezoekers welkom. Het geld dat hier verdiend wordt, gaat naar het goede doel: het Ontspanningsfonds van de Wouthof. Het adres is Baarnhoeve 83 Vlaardingen (Holy noord). Ook hier is de entree gratis.


Snuffelmarkt Schiedam

Zondag 31 juli moeten koopjesjagers in Schiedam zijn op de Maasboulevard. Van 11.00 tot 16.00 kun je daar tussen de spullen snuffelen. Er staan wel meer dan 100 kraampjes! De entree is gratis.

Vlooienmarkt Voorburg

De vlooienmarkt in Voorburg vindt ook 31 juli plaats, tussen 10.00 en 16.00 aan de Prins Bernhardlaan. De entree is gratis.

Rommelmarkt Den Haag

Klein, maar fijn: zo is de ‘gezelligste rommelmarkt in Den Haag en omgeving’ op 6 augustus van 10.00 tot 14.30, met enkele tientallen kraampjes, te omschrijven. ‘Roos en Joop organiseren misschien de kleinste rommelmarkt in Zuid-Holland maar wij zijn wel een van de sfeervolste vlooienmarkten van Europa, en de kans van slagen is zeer groot.’


Rommelmarkt Leidschendam

Op zondag 14 augustus vindt er een gratis toegankelijke rommelmarkt plaats van 10.00 tot 17.00 uur in Leidschendam, op het President Kennedyplein. 

Neuzelbeurs Rijswijk

Het duurt nog even, maar mag alvast in de agenda: op zaterdag 27 augustus en zondag 28 augustus van 10.00 tot 17.00 vindt de Neuzelbeurs plaats in de Broodfabriek in Rijswijk. Deze rommelmarkt staat, met ongeveer 200 kramen, bekend als de grootste koopjesmarkt van de regio. En hij is overdekt. Nog wat praktische info: parkeren kun je gratis in de directe omgeving, als je nog een plekje vindt. Daarnaast zijn er twee parkeergarages direct in de buurt. De entree is €4 voor volwassenen, €3 voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, en kinderen t/m 6 jaar hebben gratis toegang. Na één dag nog niet uitgesnuffeld? Koop als volwassene dan een weekendticket dat zowel op zaterdag als zondag geldig is voor €4.

Mis je iets?

Een rommelmarkt die hierbij moet? Mail naar redactie.gr@uitgeverijwestmedia.nl met de datum, tijd, locatie, het aantal kramen en de entreeprijs.

Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 16 uur geleden
Afbeelding
Route Sinterklaasintocht 2022 Rijswijk is bekend, maar Sint heeft nog geld nodig Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Waarom er stickers van Maaike Harmsens boek op rolstoelen en rollators te vinden zijn Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Drukste ochtendspits van het jaar met meer dan 900 kilometer file Algemeen gisteren
Afbeelding
Zó serieus neemt gemeente Den Haag het NK Tegelwippen Cultuur gisteren
Afbeelding
Bijna alle Nederlandse kinderen willen dat er iets verandert aan hoe gemeen mensen zich online gedragen Algemeen gisteren
Afbeelding
De herdenking van de Vrede van Rijswijk terugkijken? Dat kan hier Algemeen 26 sep, 22:04
Afbeelding
‘Op het randje van een atoomoorlog’ - evenement over Cubacrisis bij museum Bescherming Bevolking Historie 26 sep, 20:34
Afbeelding
Urenlang geen treinen door aanrijding maandagochtend Algemeen 26 sep, 17:38
Afbeelding
Aanleg WarmtelinQ bij Bogaard start pas maanden later Algemeen 26 sep, 16:58
Afbeelding
Rijswijk vraagt second opinion over Neherkade en Rotterdamsebaan voor verbinding Binckhorst Algemeen 26 sep, 14:08
Afbeelding
Halloween, kinderfeest in Oud Rijswijk Cultuur 26 sep, 13:49
Afbeelding
Het roer moet om in het onderwijs: bij Rijswijks Lyceum & Van Vredenburch College gebeurt dat Algemeen 26 sep, 11:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.