IJsbos 2022 van start

Algemeen
Bij Don Bosco zijn heel veel activiteiten tijdens de zomervakantie.
Bij Don Bosco zijn heel veel activiteiten tijdens de zomervakantie. (Foto: PR )

Op maandag 1 augustus was het ijskoud op Don Bosco, want daar dreef de Yeti op een ijsschots richting Rijswijk. Op het podium vond de spectaculaire opening van het jaarlijkse Vakantiebos plaats. Al voor de 56ste keer op rij opent het jeugdcentrum haar deuren voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 16 jaar. Met een breed scala aan activiteiten, zoals cluedo, het verfspel, watergevechten, Hawaii-dag en een professionele krijtworkshop kunnen kinderen onbezorgd een dag vakantie vieren.

Dankzij een team van 50 vrijwilligers en professionals kunnen dagelijks 150 kinderen genieten van zo’n vakantiedag. De kaarten waren in no-time uitverkocht. Het Vakantiebos wordt mogelijk gemaakt door verschillende fondsen, de gemeente Rijswijk en stadsdeel Laak. Maar ook buurtbewoners dragen een steentje bij: door het doneren van bijvoorbeeld limonadesiroop, groene zeep, stoepkrijt en gereedschap blijven de kosten voor de ouders zo laag mogelijk.

Het Vakantiebos is nog tot en met 19 augustus. Meer informatie over de activiteiten van Don Bosco Rijswijk lis te vinden op www.donboscorijswijk.nl. Hier kan men ook de wensenlijst terugvinden, wanneer men nuttige spullen zou willen doneren.