Zorg je onbetaald voor iemand en woon je in Rijswijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor een extraatje

Algemeen
Om het geld of de cadeaubonnen te ontvangen, zijn er wel een paar voorwaarden.
Om het geld of de cadeaubonnen te ontvangen, zijn er wel een paar voorwaarden. (Foto: Pixabay)

Volwassen mantelzorgers ontvangen een geldbedrag, dat rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) wordt uitbetaald. Jonge mantelzorgers tot 18 jaar krijgen een bedankje in de vorm van cadeaubonnen.

Wie lange tijd en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste zorgt, is een mantelzorger. De gemeente Rijswijk vindt dat mantelzorgers van grote waarde zijn. Daarom delen ze jaarlijks een extraatje uit aan alle mantelzorgers in Rijswijk, van jong tot oud.

Voorwaarden

Om het geld of de cadeaubonnen te ontvangen, zijn er wel een paar voorwaarden. Zo moet je ingeschreven staan als mantelzorger bij Welzijn Rijswijk. Dit kan nog tot en met 31 augustus. Verder moet je in 2022 minimaal drie maanden mantelzorger zijn (geweest) en daar niet voor betaald worden door de persoon voor wie je zorgt. Je moet officieel inwoner van Rijswijk zijn. 


Inschrijven

Inschrijven als mantelzorger kan tot en met 31 augustus via dit aanmeldformulier, door een e-mail te sturen naar waardering@welzijn-rijswijk.nl, te bellen naar 070-7579200 of te kijken op www.welzijn-rijswijk.nl/mantelzorgwaardering. Na ontvangst van de aanvraag neemt een van de mantelzorgconsulenten contact met je op voor een intakegesprek.

 Als je in 2021 al mantelzorgwaardering hebt ontvangen en nog steeds aan bovenstaande voorwaarden voldoet, ontvang je de waardering automatisch ook in 2022.