Stadsfontein Bogaard zorgt voor waterpret en verkoeling, én er komt nog iets bij

Algemeen
Vrolijke kinderen spelen op deze hete dag in de waterfontein. Op het schuine dak van de parkeergarage zal binnenkort een tribune worden gebouwd.
Vrolijke kinderen spelen op deze hete dag in de waterfontein. Op het schuine dak van de parkeergarage zal binnenkort een tribune worden gebouwd. (Foto: Groot Rijswijk/RH)

De nieuwe fontein op het Bogaardplein is met de tropische temperaturen van de laatste dagen een heerlijke waterspeelplek voor kinderen. “Mijn zoon Lars wil hier elke middag in het water spelen”, zegt Peter uit Te Werve. En hij is niet de enige. Ook Hamit is hier een trouwe bezoeker met zijn dochter.

Door Robert Heijdemann

De thermometer geeft zaterdagmiddag 33 graden aan. Voor Rijswijk zijn dat tropische temperaturen. De waterspeelplaats is gelukkig net op tijd klaar en ook uitgebreid getest. Met warm weer is dit een ideaal plaatsje om met de kinderen heen te gaan. Speelplezier gegarandeerd.

Tribune 

Rond de fontein zijn de bankjes druk bezet door ouders die genieten van hun spelende kinderen. De fontein vormt het een-na-laatste element van het vernieuwde Bogaardplein. “Het laatste dat we nog bouwen, is de tribune. Deze zal over het schuine dak van de uitgang van de parkeergarage worden gebouwd”, aldus de gemeente.


IJsbaan of kerstmarkt

‘s Zomers is het waterelement heerlijk voor de kinderen om te spelen. In de winter kan het waterelement plaatsmaken voor een verharde flexibele centrale pleinruimte voor andere activiteiten en evenementen, zoals een ijsbaan of een kerstmarkt.