Wanneer wordt het weer lekker koel in Rijswijk?

Algemeen
Ook huisdieren kijken uit naar wat koeler weer.
Ook huisdieren kijken uit naar wat koeler weer. (Foto: Pixabay)

Na een paar tropisch warme dagen in Rijswijk, was de temperatuur maandag al een stuk aangenamer. Maar wanneer wordt het weer echt koel in Rijswijk? 

Wat je onder ‘koel’ verstaat, verschilt natuurlijk per persoon. Vanaf 25 graden wordt een dag officieel als ‘zomers’ beschouwd en vanaf 30 graden als ‘tropisch’. De temperatuur in Rijswijk lag vandaag op ruim 25 graden, en gaat daarmee nog net door voor zomers. 

Goed insmeren

Morgen wordt die temperatuur weer overschreden met een verwachte hitte van 27 graden. Bovendien wordt het morgen een stuk zonniger dan het vandaag was: waar je huid vandaag nog binnen 30 à 60 minuten kan verbranden, kan dat zonder goed smeren morgen al gebeuren na 15 minuten.

Regen

Woensdag 17 augustus wordt een regenachtige dag,  waarop de maximumtemperatuur eindelijk onder de 25 graden uitkomt. Maar ‘s nachts koelt het nog niet echt af, met nachtelijke temperaturen van minimaal 17 graden Celsius. Pas in de nacht van zaterdag op zondag krijgen we de slaapkamer weer echt even koel. Dan is het ‘s nachts 15 graden. 

21 graden

Zaterdag overdag bereikt de temperatuur een ‘dieptepunt’ met 21 graden als maximum. Dit maximum houdt aan tot en met maandag. Het antwoord op de titelvraag kan dus luiden: komende zaterdag. En dan is het dus even genieten van de koelte in het weekend, want de huidige verwachting is dat de temperatuur daarna weer oploopt. Maar die tropische grens van 30 graden, die halen we voorlopig even niet meer.

Bronnen: weeronline.nl, weerplaza.nl, buienradar.nl.