Aldi wil uitbreiden in voormalig pand Blokker

Algemeen
De Aldi gaat uitbreiden naar het leegstaande winkelpand ernaast: wanneer precies, is nog niet bekend.
De Aldi gaat uitbreiden naar het leegstaande winkelpand ernaast: wanneer precies, is nog niet bekend. (Foto: Robert Heijdemann)

Sinds 1 juli staat het winkelpand van de voormalige Blokker aan de Herenstraat leeg. De naastgelegen Aldi heeft plannen om uit te breiden in het pand.

De omgevingsvergunning is hiervoor inmiddels verleend door de gemeente. Door toevoeging van de winkelruimte waar eerst Blokker zat, wordt de vloeroppervlakte 980 vierkante meter. 

Wanneer?

Het is nog niet bekend wanneer de Aldi precies zal uitbreiden. Op social media wordt gespeculeerd dat dit in oktober of december zal zijn, maar officieel is er nog een vergunning in behandeling voor de verbouwing van het pand. Het is nog niet bekend wanneer de vergunning wordt verstrekt.

Voldoende parkeerplaatsen

Hoewel sommigen verwachten dat er meer parkeerplaatsen nodig zijn als de Aldi groter wordt, gaat de gemeente er vanuit dat dat niet het geval is. “Uit berekeningen blijkt dat er in de Herenstraat voldoende parkeerplaatsen beschikbaar blijven”, aldus een woordvoerder van de gemeente.