School begint, zorg dat auto’s beter opletten: hang een poster voor je raam

Algemeen
Verspreid over de stad zijn verschillende borden en posters geplaatst met de tekst ‘Wij gaan weer naar school’.
Verspreid over de stad zijn verschillende borden en posters geplaatst met de tekst ‘Wij gaan weer naar school’. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Komende week gaan de scholen weer beginnen. Na de vakantie is het voor kinderen weer wennen om naar school te fietsen of lopen. Bovendien zijn juist kinderen extra kwetsbaar in het verkeer. Daarom vraagt de gemeente Rijswijk weggebruikers om extra op te letten, zodat kinderen veilig van en naar school kunnen reizen. 

Voor veel kinderen en ouders is het even wennen om weer naar school te lopen of fietsen. Met alle nieuwe indrukken is het lastig om de aandacht er 100% bij te houden en zijn ze soms wat minder alert op het verkeer. Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg weer even wennen. De campagne ‘Wij gaan weer naar school’ attendeert weggebruikers op schoolgaande kinderen. De campagne wordt jaarlijks door de gemeente ingezet bij de start van het nieuwe schooljaar. 

Opvallend veel ongelukken

“Het is belangrijk dat kinderen veilig van en naar school kunnen reizen. Vlak na de zomervakantie vinden er opvallend veel verkeersongelukken plaats. Vooral onder schoolgaande kinderen. Door samen extra alert te zijn én te blijven in het verkeer, kunnen we deze negatieve trend een halt toeroepen”, aldus wethouder Armand van de Laar (Mobiliteit). 

Beter opletten

Verspreid over de stad zijn verschillende borden en posters geplaatst met de tekst ‘Wij gaan weer naar school’. Dit zijn posters en borden met Dick Bruna figuren en scholieren op de fiets. 

Afbeeldingen beïnvloeden rijgedrag

Deze zorgen ervoor dat verkeersdeelnemers beter opletten. Uit onderzoekt blijkt namelijk dat de afbeeldingen effect hebben op het rijgedrag van automobilisten. Zij verlagen hun snelheid bij het zien van de afbeeldingen. 

Meedoen

Wil jij ook aandacht vragen voor de start van het schooljaar? Doe dan mee met de campagne. Download de poster op www.rijswijk.nl, print de poster en hang deze in het raam.