Voedselbank houdt inzamelactie voor maandverband

Algemeen
Iemand van Zonta overhandigt een pakje maandverband aan een vrijwilliger van de Voedselbank.
Iemand van Zonta overhandigt een pakje maandverband aan een vrijwilliger van de Voedselbank. (Foto: Voedselbank Haaglanden)

Geen geld hebben voor maandverband en daardoor niet naar je werk of naar school kunnen. Ook in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer hebben te veel vrouwen hiermee te maken. Daarom houdt Voedselbank Haaglanden ook dit jaar weer een speciale inzamelactie voor maandverband en tampons. 

De voedselbank wil genoeg geld inzamelen om dit jaar minstens 24.000 pakjes maandverband en tampons in te kopen en uit te delen aan vrouwen die het nodig hebben. Meedoen aan de inzamelactie is eenvoudig. Klik op de doneerknop op www.voedselbankhaaglanden.nl en maak een bedrag naar keuze over.

2.000 voedselpakketten

In Nederland leven ruim 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Elke week stellen de vrijwilligers van Voedselbank Haaglanden bijna 2.000 voedselpakketten samen voor mensen in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer die zelf niet genoeg geld hebben om dagelijks een maaltijd op tafel te zetten. 

Onacceptabel dat vrouwen geen maandverband kunnen kopen

Sinds vorig jaar deelt de voedselbank ook menstruatiemiddelen uit aan vrouwen die het nodig hebben. Gelukkig zijn er veel organisaties die de voedselbank daarbij actief steunen; zoals het Armoedefonds, de gemeentes en organisaties zoals Zonta (zie foto) die het ook onacceptabel vinden dat vrouwen geen maandverband kunnen kopen. Om ook komend jaar de bijna 1.500 vrouwelijke klanten van Voedselbank Haaglanden te helpen is veel geld nodig. Veel kleine bedragen bij elkaar maken een groot bedrag. Daarom is elke bijdrage welkom.

Vrijwilligers

De voedselbank draait volledig op vrijwilligers. Ook vrijwilliger worden? Kijk voor de vacatures op www.voedselbankhaaglanden.nl.