Aleš Nosek geeft op 28 augustus orgelconcert in de Bonifatiuskerk

Algemeen
Aleš Nosek (1982) komt uit Rakovnik (Tsjechië).
Aleš Nosek (1982) komt uit Rakovnik (Tsjechië). (Foto: Paul Schott)

Op zondagmiddag 28 augustus om 15.00 uur kunnen orgelliefhebbers hun hart weer ophalen in de Bonifatiuskerk. In de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ bespeelt Aleš Nosek uit Tsjechië het hoofd- en transeptorgel van deze kerk aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk. Met het programma ‘Muziek uit de Europese kathedralen’ voert Aleš Nosek werken uit van Ch.M. Widor, L. Vierne, M. Dupré, J. Schmid en J. Klicka.

Aleš Nosek (1982) komt uit Rakovnik (Tsjechië) waar hij als organist verbonden was aan de Sint Bartholomeüskerk. Thans is Aleš werkzaam als organist in de St. Bartholomeüskathedraal in Pilsen. Daarnaast is hij als muziekdocent verbonden aan het conservatorium in Pilsen en op de muziekschool doceert hij orgel, piano en kerkmuziek voor organisten. 

In 2014 won hij de tweede prijs op een Internationale Orgel Competitie

Aleš volgde zijn studie aan de Muziek Faculteit van de Academy of Performing Arts in Praag. Van 2012 tot 2014 studeerde hij voor zijn Masters diploma in orgelinterpretatie aan de Hogeschool voor Katholieke Kerkmuziek in Regensburg (Duitsland). In 2014 won hij de tweede prijs op een Internationale Orgel Competitie in Ružomberok (Slowakije). Behalve in Tsjechië volgde hij verschillende orgelcursussen in het buitenland en gaf hij concerten in Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Italië.

Concertserie

Dit orgelconcert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.