Op deze datum opent de nieuwe Scapino in de Bogaard

Algemeen
Na de beruchte opheffingsverkoop, waar zondag 4 september vroegtijdig een einde aan werd gemaakt door de politie en handhaving, opent Scapino binnenkort haar deuren op een nieuwe locatie.
Na de beruchte opheffingsverkoop, waar zondag 4 september vroegtijdig een einde aan werd gemaakt door de politie en handhaving, opent Scapino binnenkort haar deuren op een nieuwe locatie. (Foto: RH)

Binnenkort is de opening van de nieuwe vestiging van Scapino in Bogaard Stadscentrum. Op de Prins Johan Friso Promenade, recht tegenover de pas geopende Action. En vlakbij het Bomenplein.

Door Robert Heijdemann

Scapino levert schoenen en kleding in het goedkopere segment voor het hele gezin. Vooral ook sport- en vrijetijdskleding van de merken Gaastra, Nike, Björm Borg en Puma. Voorbijgangers kijken naar de werkzaamheden in het nieuwe filiaal. “Ik ben blij dat ze hier blijven”, vertelt een passant. Intussen gaan de medewerkers binnen onverstoorbaar door. Stellingen worden opgebouwd en dozen uitgepakt. De nieuwe Scapino opent op donderdag 15 september haar deuren.

Tumult

Zondag 4 september kwam Scapino Rijswijk nog in het nieuws bij de leegverkoop van de oude vestiging op de Prins Johan Friso Promenade, vlakbij het Bomenplein. De politie moest door de grote toeloop van klanten vroegtijdig een einde maken aan de opheffingsuitverkoop. De korting van 70% bleek te veel klanten te trekken. Daarom stuurden politie en handhaving iedereen die in het pand was weg. Ook nieuwe bezoekers mochten het pand niet betreden. Dit incident kwam landelijk in het nieuws, onder andere bij Hart van Nederland.