Achter de hekken wordt de bestrating verwijderd. De mannen op de foto zijn begonnen de palen voor de permanente bouwschutting neer te zetten.
Achter de hekken wordt de bestrating verwijderd. De mannen op de foto zijn begonnen de palen voor de permanente bouwschutting neer te zetten. (Foto: Robert Heijdemann)

Start gemaakt met plaatsing permanente bouwschutting in De Bogaard

Algemeen Bogaard

De werkzaamheden in en rond het Stadscentrum In de Bogaard beginnen nu toch wel echt zichtbaar te worden. Ter voorbereiding op de sloopwerkzaamheden is gestart met het plaatsen van bouwschuttingen zoals in de Prins Johan Friso Promenade.

Door Robert Heijdemann

Eerder werden tijdelijke bouwhekken geplaatst. Die zijn nodig ter voorbereiding op het plaatsen van de definitieve bouwschutting. Binnen de tijdelijke bouwhekken wordt gewerkt aan het aanpassen en verwijderen van de bestrating. Op de foto is dat goed zichtbaar.


De permanente bouwschutting ziet er mooier uit dan de tijdelijke hekken, zoiets als op deze foto, die door de projectontwikkelaar werd getoond op een informatieavond. - Debbie van Eijk

Veiligheid centraal

Voorafgaand aan de sloopwerkzaamheden komt er een schutting te staan. Deze ‘definitieve’ schutting krijgt een aantrekkelijker uiterlijk dan de tijdelijke bouwhekken, en zorgt ervoor dat de aannemer de werkzaamheden veilig kan uitvoeren en het winkelend publiek en overige gebruikers veilig rondom de bouwplaats kunnen lopen. Het plaatsen van de bouwschuttingen in de Steenvoordelaan, de Prins Willem Alexander Promenade en Prins Johan Friso Promenade duurt 3 weken.

Orchard

Rechts op de foto komen ongeveer 450 woningen op de huidige locatie van de Sterpassag: het Orchard-project. In het Nederlands ‘Boomgaard’, een knipoog naar de naam Bogaard. Dit project omhelst de realisatie van twee gebouwen: Orchard I en Orchard II, gelegen tussen de Steenvoordelaan en de Prins Johan Friso Promenade. In Orchard II komen twee-, drie- en vierkamerappartementen met een oppervlakte tussen 69m2 en 168m2. Op loopafstand van OV-verbindingen, zoals het NS station. De bouw start in 2023 en de oplevering van de woningen is in 2026. Hier komt ook het nieuwe Steenvoordeplein met horeca.

Afbeelding
Auto over de kop na aanrijding tegen boom Generaal Spoorlaan Rijswijk Politie 20 uur geleden
Afbeelding
Van Zilverschoon tot Huis te Landelaan: gezelligheid in Rijswijk op Burendag Cultuur 24 sep, 22:25
Afbeelding
Rijswijker Mike Teekens bemachtigt 2e plaats in Rijk Zwaan Loop Sport 24 sep, 21:11
Afbeelding
Zo komt de Steenlaan eruit te zien met brede, geasfalteerde fietspaden Algemeen 24 sep, 19:44
Afbeelding
Met deze 4 bijzondere exposities viert Galerie Arti Shock haar 50-jarig bestaan Algemeen 24 sep, 14:53
Afbeelding
Gouden Buur van Zuid-Holland woont in Leidschendam-Voorburg Cultuur 24 sep, 11:55
Afbeelding
Grote woningbrand in de Rijklof van Goensstraat in Den Haag 112-nieuws 24 sep, 10:55
Afbeelding
De Haagse Hogeschool opent Stagepunt tegen stagediscriminatie Algemeen 24 sep, 09:03
Afbeelding
Rijswijk stemt unaniem voor meer mankracht politie Politiek 24 sep, 06:45
Afbeelding
Voor het eerst dit jaar geen kwartaaltoekenning Cultuurfonds Zuid-Holland voor kunst- of cultuurproject in Rijswijk Cultuur 23 sep, 21:48
Afbeelding
Deze 26 woningen in Rijswijk kun je 1 oktober bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag Algemeen 23 sep, 16:48
Afbeelding
Mooie en respectvolle herdenking ‘Vrede van Rijswijk’ in Oude Kerk Algemeen 23 sep, 14:13
Afbeelding
Lezing over de geschiedenis van Pasgeld en ‘t Haantje op 27 september Historie 23 sep, 12:44
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.