Start gemaakt met plaatsing permanente bouwschutting in De Bogaard

Algemeen
Achter de hekken wordt de bestrating verwijderd. De mannen op de foto zijn begonnen de palen voor de permanente bouwschutting neer te zetten.
Achter de hekken wordt de bestrating verwijderd. De mannen op de foto zijn begonnen de palen voor de permanente bouwschutting neer te zetten. (Foto: Robert Heijdemann)

De werkzaamheden in en rond het Stadscentrum In de Bogaard beginnen nu toch wel echt zichtbaar te worden. Ter voorbereiding op de sloopwerkzaamheden is gestart met het plaatsen van bouwschuttingen zoals in de Prins Johan Friso Promenade.

Bogaard

Door Robert Heijdemann

Eerder werden tijdelijke bouwhekken geplaatst. Die zijn nodig ter voorbereiding op het plaatsen van de definitieve bouwschutting. Binnen de tijdelijke bouwhekken wordt gewerkt aan het aanpassen en verwijderen van de bestrating. Op de foto is dat goed zichtbaar.


De permanente bouwschutting ziet er mooier uit dan de tijdelijke hekken, zoiets als op deze foto, die door de projectontwikkelaar werd getoond op een informatieavond. - Debbie van Eijk

Veiligheid centraal

Voorafgaand aan de sloopwerkzaamheden komt er een schutting te staan. Deze ‘definitieve’ schutting krijgt een aantrekkelijker uiterlijk dan de tijdelijke bouwhekken, en zorgt ervoor dat de aannemer de werkzaamheden veilig kan uitvoeren en het winkelend publiek en overige gebruikers veilig rondom de bouwplaats kunnen lopen. Het plaatsen van de bouwschuttingen in de Steenvoordelaan, de Prins Willem Alexander Promenade en Prins Johan Friso Promenade duurt 3 weken.

Orchard

Rechts op de foto komen ongeveer 450 woningen op de huidige locatie van de Sterpassag: het Orchard-project. In het Nederlands ‘Boomgaard’, een knipoog naar de naam Bogaard. Dit project omhelst de realisatie van twee gebouwen: Orchard I en Orchard II, gelegen tussen de Steenvoordelaan en de Prins Johan Friso Promenade. In Orchard II komen twee-, drie- en vierkamerappartementen met een oppervlakte tussen 69m2 en 168m2. Op loopafstand van OV-verbindingen, zoals het NS station. De bouw start in 2023 en de oplevering van de woningen is in 2026. Hier komt ook het nieuwe Steenvoordeplein met horeca.