Pedagogisch medewerkers Kinderopvang Morgen krijgen welverdiende Pluim voor extra inzet tegen laaggeletterdheid

Algemeen
 v.l.n.r. Liesbeth van den Berg (Doe Weer Mee!), Yvonne Boelens en Aniek Valkenier van KO Morgen en wethouder Bentvelzen.
v.l.n.r. Liesbeth van den Berg (Doe Weer Mee!), Yvonne Boelens en Aniek Valkenier van KO Morgen en wethouder Bentvelzen. (Foto: ROC Mondriaan)

Afgelopen week reikte wethouder Larissa Bentvelzen van o.a. Participatie de pluim uit aan verraste stafmedewerkers van Kinderopvang Morgen. Plaats van handeling was het Glazen Radiohuis in de Bogaard, dat van 12 tot en met 16 september aandacht vraagt voor (het ontbreken van) basisvaardigheden ter gelegenheid van de Week van Lezen en Schrijven 2022.

Juryrapport

Kinderopvang Morgen in Rijswijk laat zich zien als een belangrijke bondgenoot in het bestrijden van laaggeletterdheid. In 2021 heeft de organisatie pedagogisch medewerkers laten trainen in het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden. De medewerkers hebben, in coronatijd, zelfstandig de online e-learning gedaan van St Lezen en Schrijven gedaan en afsluitend een online sessie met een taalambassadeur van Doe Weer Mee! en het Taalhuis Rijswijk van Bibliotheek aan de Vliet. 

De pedagogisch medewerkers waren bereid dit óók nog te doen

De training ging in op het herkennen van mogelijke laaggeletterdheid bij de ouders van de kinderen en hen wijzen op de campagne Ik Wil Leren in Rijswijk. De Pluim is behalve voor de organisatie nadrukkelijk ook bestemd voor de pedagogisch medewerkers vanwege hun bereidheid dit naast hun primaire werkzaamheden met de kinderen óók nog te doen. Een zeer verdiende Pluim!

Doe Weer Mee! Pluim

In de regionale wervingscampagne ‘Doe Weer Mee!’ werken gemeenten Delft, Den Haag, Midden-Delfland, Rijswijk, Westland en ROC Mondriaan samen bij de aanpak van laaggeletterdheid in de regio Haaglanden. De Pluim wordt jaarlijks per deelnemende gemeente uitgereikt aan een persoon of organisatie die hieraan een bijzondere bijdrage heeft.

De wervingscampagne Doe Weer Mee richt zich op volwassenen die het lezen en schrijven van de Nederlandse taal en digitale vaardigheden onvoldoende beheersen om mee te kunnen doen in onze samenleving. Voor meer info, ga naar rocmondriaan.nl/doe-weer-mee.