Voor ieder kind in Rijswijk een warme jas deze winter

Algemeen
Samen voor de speciale winterjassenwinkel: Nawfal Al Jeburi van de outlet, wethouder Gijs van Malsen, Rochelle Heerema, Beleidsmedewerker Armoede en schulden Robin de Jong en Ewout Dönszelmann van de Weggeefwinkel waar veel van de jassen vandaan komen.
Samen voor de speciale winterjassenwinkel: Nawfal Al Jeburi van de outlet, wethouder Gijs van Malsen, Rochelle Heerema, Beleidsmedewerker Armoede en schulden Robin de Jong en Ewout Dönszelmann van de Weggeefwinkel waar veel van de jassen vandaan komen. (Foto: Robert Heijdemann)

In heel Rijswijk worden nu volop winterjassen ingezameld. Deze zijn bedoeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen met een laag inkomen. Van 3 tot en met 14 oktober kunnen bezitters van een Ooievaarspas gratis een warme winterjas ophalen in een speciaal hiervoor ingerichte winterjassenwinkel. Meer winterjassen zijn nog steeds welkom, vooral jassen in de maten 116 tot 176.

“Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend dat ze een warme winterjas in de kast hebben hangen. Wanneer de kou komt, is een goede winterjas wel een noodzaak”, zegt Rochelle Heerema die het project coördineert. “Jongeren tot een jaar of 18 groeien snel uit hun kleding”.

Elkaar versterken

De wethouder die Armoede in zijn portefeuille heeft, Gijs van Malsen, is heel blij met deze actie. “Armoedebestrijding is één van prioriteiten van dit college van burgemeester en wethouders. Deze inzameling is het initiatief van Rijswijkers zelf. Die hebben deze behoefte gezien en zijn direct aan het werk gegaan, heel concreet en met direct resultaat.” Hij hoopt dat de komende tijd de gemeente en burgerinitiatieven elkaar zullen versterken.

Grote behoefte

Vorig jaar was de eerste editie van de winterjassen-actie. Honderden winterjassen werden er toen ingezameld. De behoefte aan warme, gratis winterjassen is nog steeds zo groot dat Rijswijkse organisaties dit jaar opnieuw de handen ineen hebben geslagen. “Al vier jaar delen we voor deze kinderen met Sinterklaas ook duizend cadeautjes uit”, vult Rochelle aan.

Veel inzamelpunten

Is jouw (klein)kind uit zijn of haar jas gegroeid en wil je helpen? Jassen voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 1 tot en met 18 jaar kunnen nog steeds worden ingeleverd bij de volgende punten:

- De Weggeefwinkel aan de Esdoorstraat 3a, ma. di. en vr. van 10.00 tot 14.00 uur;
- Don Bosco aan het Julialaantje 26, ma. t/m vr. van 10.00 tot 17.00 uur;
- Studio Welzijn, Admiraal Helfrichsingel 51, ma. t/m vr. van 10.00 tot 14.00 uur;
- Welzijn Rijswijk, Dr. H.J. van Mooklaan van 10.00 tot 17.00 uur;
- het gemeentehuis aan het Bogaardplein van ma t/m vr van 9.00 tot 14.00 uur.

Winterjas ophalen

Van 3 tot en met 14 oktober kunnen bezitters van een Ooievaarspas gratis een winterjas ophalen in de Sfinx, de Sport Fashion Outlet van het Stanislas College. De winkel vind je op het Papyruspad 13, op een steenworp afstand van het NS-station.