11 beste kidsproof activiteiten voor een regenachtige dag in Rijswijk

Algemeen
Ook als het regent zijn er in Rijswijk veel leuke dingen te doen.
Ook als het regent zijn er in Rijswijk veel leuke dingen te doen. (Foto: Pixabay)

Het is weekend en het regent. Natuurlijk kun je er een lekker pyjamadagje van maken met de kids. Maar voor wie het thuis wel gezien heeft en er even op uit wil, heeft Rijswijk gelukkig genoeg leuke overdekte plekken en indoor activiteiten om met de kinderen naartoe te gaan. Hieronder 11 dingen om met kinderen te doen op een regenachtige dag, waarvan sommige gratis. 

Voor sommige activiteiten moet je reserveren: check de website voor meer informatie.

1. De Broodfabriek

Hier is bijna elk weekend wel een leuke beurs te bezoeken. Op zondag 18 september is er bijvoorbeeld nog Crea Weekend: heel veel kraampjes met workshops en demonstraties. Welke creatieve hobby je ook hebt, je vindt ‘m hier dit weekend. Voor kinderen is er een speciaal Kinderhoekje en Kinderplein. De entree voor kinderen is goedkoper, onder de 7 jaar zelfs gratis.

2. Tuincentrum ‘t Haantje (gratis)

Volledig overdekt, met gratis toegang. Kinderen vinden dit vaak een gezellig uitstapje. Het tuincentrum heeft niet alleen een veelzijdig assortiment met veel planten en spullen voor tuin en balkon - dus leerzaam - en speelgoed, maar er zijn ook een paar grote konijnen om te aaien. Voor wie er echt een uitstapje van wil maken, is er ook een lunchcafé.

3. Monkey Town Rijswijk

Dit is een van de leukste indoor speeltuinen van de regio. Behalve heel veel klim-, glij-, spring- en ballenplezier heb je hier ook glow-in-the-dark midgetgolf. De entreeprijs hangt af van hoeveel uur je je kind wilt laten spelen. Check de website voor meer info.

4. Jumpsquare Rijswijk

Een trampolinepark met 700 vierkante meter aan springplezier. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier terecht: er is een gedeelte voor kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar, en een springgedeelte vanaf 7 jaar. Tip: met Prinsjesdag is er een kortingsactie. Je springt dan 90 minuten voor de prijs van 60 minuten. Check de website voor meer info.

5. Bowlen

Welk kind vindt dat niet leuk? In Rijswijk kun je terecht bij Bally’s Bar, Grill en Bowling aan de Volmerlaan 7c. Kinderfeestjes zijn er ook mogelijk.

6. Zwemmen

Lekker naar het zwembad kan in Rijswijk bij De Schilp. Op zondag kun je hier vrij zwemmen van 12.30 tot 15.30 uur.

7. Boswandeling (gratis)

Rijswijk telt veel parken, zoals het Wilhelminapark, het Julianapark en het Elsenburgerbos. Het bladerdak van de bomen houdt de regen voor een groot deel tegen, en met een paraplu blijven jullie sowieso natuurlijk droog. Er liggen nu al veel eikels en kastanjes voor het oprapen. En een groot voordeel aan de regen: er liggen plassen om in te stampen! Regenlaarzen mee dus.

8. Museum Rijswijk (kinderen onder 18 gratis toegang)

Een museum lijkt misschien saai voor kinderen, maar hoeft dat niet te zijn. Museum Rijswijk heeft in haar tentoonstellingen vaak mogelijkheden voor (oudere) kinderen om mee te denken aan de hand van uitdagende opdrachten, en om zelf ook iets te knutselen. Museum Rijswijk is geopend van dinsdag t/m zondag.

9. Rijswijkse Schouwburg

In de Rijswijkse Schouwburg zit je droog, warm en luxe op de zachte stoelen. Hier wordt regelmatig een show voor kinderen opgevoerd. Zoals in het weekend van 24 en 25 september 2022, als het Rijswijks Jeugdtheater optreedt met Beauty and the Beast. Voor de rest van het seizoen staan bijvoorbeeld Peter Pan, The Wizard of Oz en The Adams Family op het programma.

10. Schoonheidssalon voor kinderen

Zin in een verwenmomentje met je (klein)dochter? Speciaal voor oma’s of moeders met hun (klein)dochter biedt Studio Fancyrella aan de Herenstraat in Rijswijk arrangementen in de kids spa- en beautysalon, waarbij jullie flink in de watten worden gelegd. Ook geschikt voor kinderfeestjes. Geopend van woensdag t/m zondag, reserveren is handig.

11. Bibliotheek (gratis)

Van maandag tot en met zaterdag is de Bibliotheek aan de Vliet, in Rijswijk gevestigd aan het Generaal Eisenhowerplein, misschien wel de meest gastvrije plek voor kinderen om te zijn. Hier kunnen ze zichzelf eindeloos verliezen in de mooiste boeken. Voor baby’s en peuters zijn er speciale voorleesuurtjes. Klik hier voor meer info.