Met deze 4 bijzondere exposities viert Galerie Arti Shock haar 50-jarig bestaan

Algemeen
De tentoonstellingsruimte van Arti Shock.
De tentoonstellingsruimte van Arti Shock. (Foto: Archief Groot Rijswijk)

De Rijswijkse galerie Arti Shock bestaat dit jaar 50 jaar. En dat wordt gevierd. Volgend weekend starten er vier bijzondere exposities. 

Hoe lang die te bezoeken zijn, varieert van 6 dagen tot eind dit jaar.

1. Geschiedenis van de galerie

De festiviteiten beginnen op zondag 2 oktober om 15.00 uur op het voorplein van museum Rijswijk. De officiële opening  van de expositie over het 50 jarig bestaan van de galerie wordt geopend door de voorzitter van Arti Shock, Alfons Hams. Op 11 panelen is de geschiedenis van de galerie, de kunstenaars en hun werk te bezichtigen. De tentoonstelling zal tot eind 2022 op het plein van het museum te bezichtigen zijn.


Een advertentie in Trouw uit 1984. Toen al waren er ledententoonstellingen.

2. Jaarlijkse ledententoonstelling

Aansluitend wordt in de galerie de jaarlijkse ledententoonstelling geopend. Er wordt een mooie selectie van recent werk getoond: schilderijen, fotografie, keramiek, tekeningen, sieraden en ruimtelijk werk. Zoals elk jaar wordt het ingeleverde werk beoordeeld door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van wethouder Mark Wit. De winnaar zal de felbegeerde de Arti Shock Prijs ontvangen uit handen van de wethouder.
Deze tentoonstelling loopt van 1 t/m 6 oktober.

3. ‘Goede doelen’-expositie

Onder het motto “wie jarig is trakteert’ is er tevens van 2 t/m 20 oktober in de galerie een expositie te zien voor het goede doel. Het werk op deze ‘goede doelen’ expositie is gedoneerd door kunstenaars van Arti Shock. Alle kunstwerken zijn voor slechts €50,- te koop. De opbrengt gaat geheel naar het project ‘Tweede Thuis’ van de Rijswijkse stichting Don Bosco.


Voormalig wethouder Johanna Besteman (o.a. Cultuur) maakte samen met Arti Shock-voorzitter Alfons Harms de winnaars bekend van de Arti Shock Prijs in 2020. - Archief/Groot Rijswijk

4. Jubileum-expositie

En ‘last but not least’ is van 9 t/m 20 oktober de jubileum-expositie van de winnaars van de Arti Shock Prijs te bezichtigen in de galerie. Op deze tentoonstelling zijn de prijswinnende kunstwerken te zien van de kunstenaars die vanaf 1991 de Arti Shock Prijs hebben gewonnen. Naast het prijswinnende werk is er ook nieuw werk van deze kunstenaars te zien. De feestelijke opening is op zondag 9 oktober om 15.00 uur.
Bij de opening van deze expositie zal ook een begeleidend boek gratis aangeboden worden aan de de leden van Arti Shock.

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom.