Advertorial

Simpele vraag zorgt voor meer gezelligheid in de straat

Algemeen
Jamila's buurvrouw is alleen.
Jamila's buurvrouw is alleen. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Ik ben Jamila, geboren in Marokko en woon al bijna mijn hele leven in Rijswijk. Ik heb wel op meerdere plekken gewoond binnen de stad. Ik woon nu alweer 10 jaar in mijn huidige huis. Ik, mijn man en onze kinderen hebben het hier goed naar ons zin.

In de wijk zijn de mensen betrokken bij elkaar. Er worden ook wel eens activiteiten georganiseerd, vooral voor de kinderen. Ik help daar altijd graag bij! Uiteraard spreek je niet alle buren even vaak. Mijn buurvrouw van een paar deuren verder is alleen. Ik zag haar wel eens werken in haar voortuin, maar meer ook eigenlijk niet. En dat vond ik jammer.

Ik hoefde niet lang te wachten op antwoord

Dus toen ik haar op een dag weer in de voortuin bezig zag, ben ik naar haar toe gegaan. Ik heb haar gevraagd of ze mee wilde helpen met het organiseren van de volgende burendag in onze straat. Ik hoefde niet lang te wachten op antwoord, want ze zei al snel ja.

Kopje koffie

Ik spreek haar nu veel vaker en echt niet alleen maar rondom de burendag. Een kopje koffie of een gesprekje op straat, ze heeft al vaak aangegeven dat ze het zo gezellig vindt. 

Nou, daar word ik blij van. Dus de simpele vraag: KOM JE ERBIJ? heeft bij ons gezorgd voor nog meer gezelligheid in de straat en een extra paar handen voor leuke activiteiten.

www.rijswijk.nl/komjeerbij

Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.