Déze rol heeft het Rijswijkse bunkercomplex vanaf morgen in een tv-serie

Algemeen
Een cameraman tijdens de opnames voor de tv-serie over de Bijlmerramp.
Een cameraman tijdens de opnames voor de tv-serie over de Bijlmerramp. (Foto: Museum Bescherming Bevolking)

Rampvlucht, de vijfdelige dramaserie over de Bijlmerramp is vanaf morgen, donderdag 29 september, dagelijks om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Een centrale rol is hierin weggelegd voor de B.B. Commandobunker in het Rijswijkse Overvoorde. De slotaflevering wordt uitgezonden op dinsdag 4 oktober, exact 30 jaar na de ramp.

Bijzondere locatie

“Steeds vaker vormt onze bijzondere B.B. Commandobunker het decor voor opnames voor de publieke media. En niet voor niets, want het is echt een bijzondere en unieke locatie met een fantastisch tijdsbeeld”, aldus het Museum Bescherming Bevolking. “Vorig jaar werden er in opdracht van KRO/NCRV opnames gemaakt voor Rampvlucht, een bijzondere televisieserie over vliegtuigramp in de Amsterdamse Bijlmer”. 

Complotthriller

De NPO1 zendt vanaf morgen, donderdag, de dramaserie Rampvlucht uit over het grootste vliegtuigongeluk dat ooit in Nederland heeft plaatsgevonden: de Bijlmerramp in 1992. Een Boeing 747-vrachtvliegtuig van El Al crashte toen in een flatgebouw in de Bijlmermeer, met als gevolg zeker 43 doden. Dat is komende week precies dertig jaar geleden. Rampvlucht is een groots opgezette complotthriller over de ramp zelf én de vele vragen en mysterieuze gebeurtenissen die Nederland daarna in hun greep hielden. 

Trots op museum

Voor de vrijwilligers van het museum is het altijd bijzonder om achter de schermen mee te mogen kijken bij zulke grote en professionele producties. “En wij zijn er natuurlijk best trots op de men dan voor onze locatie kiest, dat bevestigt maar weer dat ons tijdbeeld bijzonder is”. KRO-NCRV, de omroep die de serie heeft laten maken, noemt Rampvlucht “een groots opgezette complotthriller over de ramp zelf én de vele vragen en mysterieuze gebeurtenissen die Nederland daarna in hun greep hielden”.