Petit Cavalier in Oud-Rijswijk sluit na 45 jaar haar deuren

Algemeen
Het team van Petit Cavalier.
Het team van Petit Cavalier. (Foto: Robert Heijdemann)

Tassen, sieraden, sjaals, alles staat in een ruime sortering in de Petit Cavalier. “Na zeven jaar stop ik hier in de Herenstraat”, vertelt Anouk Ruijter, in verwachting van haar tweede kind. “Het is jammer, wij hebben veel vaste klanten. Vandaag hebben we de posters met ‘uitverkoop 30%’ opgehangen. Tot de Kerst blijven we nog open.”

Door Robert Heijdemann

Anouk komt uit een familie die al sedert 1933 tassen, handschoenen en sieraden verkoopt. “Mijn overgrootvader begon in de Frederik Hendrikstraat, deze zaak bestaat nog steeds.” Zelf kon ze Petit Cavalier overnemen van haar tante. “Ik werkte in het Westland al bij een bedrijf in lederwaren.” Terwijl ze vertelt, luistert haar moeder mee. Zij heeft ook heel wat jaren in de branche gewerkt. “Eerst in ‘De Fred’, later hier bij mijn dochter.”

Uitgebreid assortiment

In de loop der jaren is het assortiment wel uitgebreid. “Wij verkopen ook erg veel armbandjes, kettingen, oorbellen, ringen en andere sieraden. Maar tassen vormen toch wel de meerderheid. In principe komt alles van Nederlandse merken zoals bijvoorbeeld Ixxxi/Melano-ringen, Biba-sieraden, Zsiska-sieraden, Camps & Camps-sieraden, Burkely-tassen & Micmacbags.” 

Begrip in Rijswijk

Anouk steunt graag de vooruitstrevende Hollandse merken en is trots op haar afkomst. “Wij hechten van oudsher erg aan kwaliteit. Als er een ringetje los gaat, of een rits geeft problemen, dan lossen we dat op. Daarom hebben we misschien ook wel zoveel trouwe klanten. Vóór mij was de winkel 38 jaar van mijn tante. Dat maakt bij elkaar 45 jaar. De Petit Cavalier is een begrip in Rijswijk.”

Tweede op komst

Behalve haar moeder heeft Anouk twee vriendinnen die ook in de winkel werken. “We hebben met elkaar veel plezier. Wat dat betreft had ik wel door willen gaan. Gelukkig kan ik zeggen dat ik om een leuke reden stop, namelijk niet omdat het slecht gaat, maar omdat ik in verwachting ben van een tweede. Met een eigen winkel ben je altijd aan het werk. In de toekomst wil ik graag meer tijd doorbrengen met mijn gezin.”