Nachtafsluiting Ketheltunnel en Beneluxtunnel 8 en 9 november

Algemeen
De Ketheltunnel.
De Ketheltunnel. (Foto: Rijkswaterstaat)

In de nacht van dinsdag 8 november op woensdag 9 november voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan zowel de Kethel- als Beneluxtunnel. Verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en 10 tot 20 minuten extra reistijd.

Dinsdagavond 9 november vanaf 21.00 uur, tot woensdagochtend 10 november 05.00 uur zijn zowel de Kethel- als Beneluxtunnel deels afgesloten voor werkzaamheden. 

Zuidelijke richting

Bij de Ketheltunnel is de buis in zuidelijke richting afgesloten en word verkeer omgeleid. Bij de Beneluxtunnel is de tunnel in zuidelijke richting afgesloten en word verkeer via de parallel baan omgeleid, hier zal verkeer geen hinder van ondervinden. Nood- en spoeddiensten mogen, met hoge prioriteit, de werkzaamheden op gepaste snelheid passeren.

  • Verkeer vanaf de Ketheltunnel richting de A20 Europoort/Rotterdam wordt ter hoogte van Delft-Zuid omgeleid via de N470 naar de A13;
  • Verkeer richting de Beneluxtunnel wordt omgeleid via de parallel tunnelbuis en ondervind hier geen hinder van;
  • Verkeer vanaf de A4 richting Amsterdam kan zijn weg als normaal vervolgen.

Bij grote drukte verwijst Rijkswaterstaat via de informatiepanelen lang de weg naar alternatieve routes.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
  • Houd rekening met extra reistijd;
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer, of een andere route;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg;
  • Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reisinformatie

Werkzaamheden tunnels

De A4 heeft periodiek onderhoud nodig om de weg in goede staat te houden. Daarom voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan het wegdek. Ditmaal betreft het onderhoud asfalteringswerkzaamheden en wegmarkering bijhouden/toebrengen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl of www.vananaarbeter.nl. Hebt u vragen over de werkzaamheden? Twitter naar @Rijkswaterstaat of @RWS_WNZ of bel 0800 – 8002 (gratis).