update

Viaduct Prinses Beatrixlaan tussen Delft en Rijswijk dit weekend afgesloten

Algemeen
Het viaduct boven de A4 richting Delft-Rijswijk wordt dit weekend afgesloten in verband met boringswerkzaamheden voor WarmtelinQ.
Het viaduct boven de A4 richting Delft-Rijswijk wordt dit weekend afgesloten in verband met boringswerkzaamheden voor WarmtelinQ. (Foto: Debbie van Eijk)

Het viaduct van de Prinses Beatrixlaan over de A4 in de richting van Rijswijk-Delft wordt vrijdagavond 11 november 2022 om 21.00 uur tot uiterlijk zondagochtend 13 november 8.00 uur afgesloten. Dit is in verband met werkzaamheden voor WarmtelinQ.

Zaterdag 12 november worden de witte buizen van WarmtelinQ, ter hoogte van RijswijkBuiten, de grond ingetrokken. Dat maakte uitvoerder Denys 9 november bekend in hun bouwapp. Het is de eerste HDD-boring in RijswijkBuiten. HDD staat voor Horizontal Directional Drilling: een computergestuurde techniek, waarmee obstakels omzeild worden.

Afsluiting viaduct en wegversmalling

“Om op deze dag alles (letterlijk en figuurlijk) op rolletjes te laten lopen, worden er flinke verkeersmaatregelen genomen. Dit ter verhoging van de verkeersveiligheid.” Eén maatregel is de afsluiting van het viaduct over de A4 richting Rijswijk-Delft tussen vrijdagavond 21.00 uur tot uiterlijk zondagochtend 8.00 uur, wordt aangegeven in de bouwapp. Op het bord bij het viaduct staat echter dat de afsluiting tot maandag 14 november is. Daarnaast is er een wegversmalling tussen afrit 11 van de Rijksweg A4 en het Terras van Sion.

[Update 12 november]

Een woordvoerder van Denys heeft bevestigd dat het viaduct zondagmorgen 13 november vóór 8 uur ‘s ochtends weer open gaat.