Nieuwe dronebeelden van sloop Sterpassage in Bogaard

Algemeen
De Sterpassage maakt plaats voor The Orchard.
De Sterpassage maakt plaats voor The Orchard. (Foto: YouTube/Nico van Geresteijn)

Hoe gaat het met de sloop in de Bogaard? Dat zien we in het nieuwste YouTube-filmpje van Nico van Geresteijn. Op 7 november maakte hij dronebeelden van de locatie waar tot voor kort de Sterpassage nog stond, maar waar in de nabije toekomst The Orchard I en II zullen verrijzen.

Bogaard

Een groot deel van de Sterpassage is al met de grond gelijk gemaakt. Naar verwachting zullen de sloopwerkzaamheden begin 2023 worden afgerond.


Nico van Geresteijn maakt om de twee à drie weken, “als dit kan en zin heeft” (er moet immers wel duidelijk zichtbaar iets veranderd zijn), beelden van locaties in Rijswijk die een ingrijpende verandering ondergaan. Behalve de Sterpassage heeft hij ook het voormalige Sijthoff-gebouw gefilmd.

Tijd

Het maken van de dronebeelden kost ongeveer één uur; afhankelijk vanuit welke positie deze allemaal gemaakt moeten worden, kan het langer duren. Het verwerken van de film, het selecteren van de beelden en ze in de goede volgorde zetten, duurt meestal ongeveer drie uur, laat Nico desgevraagd weten.