Oude GGD-gebouw maakt plaats voor 64 nieuwe woningen

Algemeen
De sloop van het oude GGD-gebouw in Rijswijk is in volle gang.
De sloop van het oude GGD-gebouw in Rijswijk is in volle gang. (Foto: Robert Heijdemann)

Al lange tijd staat het oude GGD-gebouw aan de Karel Doormanlaan 155-157 er verlaten en troosteloos bij. Maar daarin komt verandering. De sloop is begonnen. Ontwikkelaar Lammers Real Estaete gaat de locatie herontwikkelen. De bedoeling is om na de sloop van het gebouw hier 64 gestapelde huurappartementen in het middensegment te maken.

Door Robert Heijdemann

De te nieuwe appartementen worden in twee losse en min of meer gelijke bouwmassa’s, opgebouwd uit 5 respectievelijk 7 verspringende bouwlagen.

Woningen

Gekozen is voor woningen op de plek van dit kantoor, omdat de markt voor kantoren is verzadigd. Er is weinig tot geen vraag naar kantoorruimte. Mede hierdoor stond het pand al geruime tijd grotendeels leeg. In Rijswijk is er wel veel vraag naar woningen. Daarom heeft Lammers Real Estate het initiatief genomen om het kantoor te slopen en hier twee woongebouwen te realiseren.


De woontorens lopen trapsgewijs omhoog. - Artist impression

Gestapeld en twee torens

Er komt een gestapelde bouw in een tweetal torens. Nu staat er een breed gebouw. De wens is meer ruimte te creëren evenals een groene visuele verbinding tussen het park De Driesprong en het groen aan de overzijde van de Winston Churchillaan. Om dit te bereiken is gekozen voor twee losse bouwmassa’s op een ondergrondse parkeergarage.


Door te kiezen tussen twee torens is er ruimte voor groen. - Artist impression

Parkeergarage

Door de ondergrondse parkeergarage is er weinig parkeren op straatniveau noodzakelijk. Er komt een parkeergarage met 72 parkeerplaatsen. Dit komt de openheid en de groene uitstraling van de omgeving ten goede. De bedachte bebouwing bestaat uit twee gebouwen waarvan de hoogte trapsgewijs oploopt vanaf de Karel Doormanlaan naar de Winston Churchillaan. De gebouwen zijn aan de zijde van de Karel Doormanlaan 3 etages hoog. Aan de zijde van de Winston is de hoogte van de bebouwing respectievelijk 5 en 7 etages.