Motorvrienden bewijzen Harley-rijder Bob (53) laatste eer

Algemeen
In de begrafenisstoet door Rijswijk op 18 november reden minstens 60 motorvrienden mee.
In de begrafenisstoet door Rijswijk op 18 november reden minstens 60 motorvrienden mee. (Foto: Tino van Dam)

Vrijdagmiddag 18 november reed er een indrukwekkende begrafenisstoet met minstens zestig Harley Davidsons door Rijswijk. Het was een laatste eerbetoon aan Rijswijker Bob. Zondag 13 november overleed hij op 53-jarige leeftijd, na anderhalf jaar lang te hebben gevochten tegen een slopende ziekte. Zijn vader, Gerard van der Heijden:  ”Hij heeft de wedstrijd verloren.”

“Omdat onze zoon een fanatiek Harley-rijder was, heeft hij met motorvrienden een aantal Europese landen bezocht. Zelfs het land waar de Harleys vandaan komen: Amerika. Daar reed hij met zijn vriendengroep op gehuurde Harleys de Route 66.” Route 66 is een historische autoweg in de Verenigde Staten die acht staten doorkruist, met een lengte van maar liefst 3940 kilometer.

Gepaste manier

Het overlijden van Bob op zondag 13 november kwam natuurlijk veel te vroeg. 53 jaar jong was hij pas. “We vonden het moeilijk om Bob op een gepaste manier te vervoeren. Uiteindelijk kwamen wij op het idee om onze zoon met een Harley Davidson met open zijspan naar zijn laatste rustplaats te brengen.”


Een deel van de stoet op de Lange Kleiweg. - Tino van Dam

Afscheid

Vrijdagmiddag 18 november om half vier vertrok de indrukwekkende begrafenisstoet ter hoogte van de Burgemeester Elsenlaan. Via Oud Rijswijk reden de tientallen motorvrienden naar Eetcafé De Halve Maan in het Kessler Park. Daarna namen zij afscheid van hun goede vriend in het crematorium.

BIKKEL

De ouders van Bob, naast vader Gerard ook moeder Nel, zijn intens verdrietig. Voor Bob hebben ze nog een boodschap: “Vaarwel jongen. Wij zullen en kunnen je nooit vergeten. Je blijft onze BIKKEL.”