Nieuwe deel Laan van Sion open, Van Rijnweg wordt autoluw

Algemeen
Het verlengde deel van de Laan van Sion is geopend voor autoverkeer.
Het verlengde deel van de Laan van Sion is geopend voor autoverkeer. (Foto: Rodi.nl/DvE)

Het nieuwe deel van de Laan van Sion is sinds vrijdag 18 november 15.00 uur geopend voor autoverkeer. Hierdoor komen bewoners van Sion sneller met de auto op de Prinses Beatrixlaan en andersom. Voor voetgangers en fietsers gaat het nieuwe deel eind december open.

Om de Laan van Sion veilig te kunnen verlengen, werd het kruispunt met de Van Rijnweg van 3 tot en met 11 november afgesloten voor autoverkeer. Maar aan het nieuwe deel van de weg werd al veel langer gewerkt: al sinds medio september. Met deze nieuwe rijbaan voor auto’s is een tweede in- en uitgang van de wijk Sion gerealiseerd. Dat is vooral belangrijk voor nood- en hulpdiensten.

Sport- en speelplek

Het fiets- en voetgangerspad wordt later aangelegd. Naar verwachting gaat dat stuk nog voor de kerstvakantie open. Die opening gebeurt op een feestelijke manier. Langs de nieuwe Laan van Sion wordt ook nieuwe een sport- en speelplek aangelegd: een ‘Krajicek Playground’. Deze is waarschijnlijk eind februari of begin maart 2023: iets later dan verwacht.

Van Rijnweg autoluw

Er staan nog meer aanpassingen rondom het kruispunt Van Rijnweg en Laan van Sion op de planning. De Van Rijnweg, die nu nog een doorgaande route is voor sluipverkeer, zal uiteindelijk autoluw worden. Dat is mogelijk nu de Laan van Sion volledig is opengesteld voor doorgaand autoverkeer. Als de Rijnweg autoluw is, is dat veiliger voor fietsers en voetgangers, redeneert de gemeente. 


Over het viaduct van de Van Rijnweg mogen binnenkort geen auto’s en ander gemotoriseerd verkeer meer rijden. - Rodi.nl/DvE

Bezwaar maken

Dit betekent dat het viaduct Van Rijnweg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, waaronder auto’s en motors. De gemeente zal dit verkeersbesluit zes weken ter inzage leggen. Er kan in die tijd bezwaar worden gemaakt. In de tussentijd monitort de gemeente hoe het verkeer zich ontwikkelt nu de Laan van Sion opengesteld is. Na zes weken wordt definitief besloten of de Van Rijnweg autoluw wordt gemaakt.