update

Staking vervoer leerlingen speciaal onderwijs, actiebijeenkomst Rijswijk

Algemeen
Voor kinderen in het speciaal onderwijs kan het vandaag lastig zijn op school te komen en weer naar huis.
Voor kinderen in het speciaal onderwijs kan het vandaag lastig zijn op school te komen en weer naar huis. (Foto: Pixabay)

Woensdag 30 november vindt er in het hele land een staking plaats in het vervoer van leerlingen in het speciaal onderwijs. 24 uur lang leggen chauffeurs van een paar grote vervoersbedrijven het werk neer. 

Het gaat om chauffeurs in Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Groningen, Drenthe en Friesland, voor onder meer het bedrijf Connexxion. Eerder deze maand was er al een regionale staking. Deze nieuwe staking werd vorige week al aangekondigd.

Volgens ANP is er, behalve in Zaandam en Berkel-Enschot, ook een actiebijeenkomst in Rijswijk. Een woordvoerder van FNV bevestigt dit. De actiebijeenkomst vindt deze ochtend plaats in De Compagnie aan de Geestbrugkade. Voor deze actiebijeenkomst zijn medewerkers uit de hele provincie Zuid-Hollands opgeroepen.

Leugens en verwarring

De staking vindt plaats voor een goede CAO Zorgvervoer & Taxi. “Ook al zijn de leden van de CNV akkoord gegaan met het eindbod van de werkgevers, de stakingen van woensdag 30 november gaan door. Dit bod is waardeloos en er is geen CAO. Werkgevers zijn leugens aan het verspreiden om verwarring te zaaien”, zo staat te lezen in de stakingsoproep aan FNV-leden.