Informatiecentrum Bogaard vanaf nu geopend

Algemeen
Wijkagent Klaas van Duijvenbode met de wethouders. Hij gaat hier spreekuur houden.
Wijkagent Klaas van Duijvenbode met de wethouders. Hij gaat hier spreekuur houden. (Foto: RH)

Bogaard Stadscentrum is volop in beweging. Niet alleen meer op papier, maar nu ook in de praktijk. De sloopwerkzaamheden zijn in volle gang. Woensdag 30 november openden wethouders Armand van de Laar en Werner van Damme officieel het Informatiecentrum Bogaard. Hier kan iedereen terecht voor informatie over de ontwikkelingen rondom Bogaard Stadscentrum.

Door Robert Heijdemann

Wat was Rijswijk trots op 21 september 1963, toen burgemeester Archibald Bogaard het eerste speciaal gebouwde moderne winkelcentrum in Nederland opende. Het idee ervoor deed hij op tijdens een bezoek aan San Francisco. Jarenlang was Rijswijk het voorbeeld voor winkelcentra in de rest van Nederland.

Levendig en eigentijds

Die trots van toen laat zich opnieuw zien. “Met ons nieuwe stadscentrum krijgen we een compact centrum met heel veel voorzieningen. Een deel van de winkels, 20.000 m2, vervangen we door 2.500 woningen”, vertelt wethouder Van de Laar (Stadsontwikkeling). Ook komen er eerstelijnsvoorzieningen en bouwprojecten in de omgeving van de Bogaard. “Het moet een mooi, levendig, eigentijds en groen centrum worden. Een stadcentrum waar we opnieuw trots op mogen zijn.”

Trots op ondernemers

Als wethouder van Economische Zaken vertelde Werner van Damme trots te zijn op ondernemers die tijdens de verandering door blijven gaan. “In het winkelbestand is er in dit deel van de Bogaard weinig leegstand.”


De wethouders Van de Laar en Van Damme knippen met een megaschaar het lint door en openen daarmee het nieuwe Informatiecentrum Bogaard. - RH

Het informatiecentrum, dat laat zien hoe de Bogaard er de komende jaren uit komt te zien, bevindt zich naast de ANWB-winkel in de Prinsenpassage in het Bogaard Stadcentrum. Het is voor meer informatie over alle ontwikkelingen elke dinsdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur en vrijdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur geopend. Ook wijkagent Klaas van Duijvenbode gaat er een spreekuur houden.

Meer informatie

Meer informatie over Bogaard Stadscentrum is te vinden op www.bogaardstadscentrum.nl en www.rijswijk.nl/projecten/bogaardenomgeving.