Nieuwe burgemeester bij Dickens Feest in Oud Rijswijk

Cultuur
Tussen 18 en 19 uur verzorgt Balletstudio Marijke de Roo de Christmas Parade. Meer dan honderd kinderen lopen mee in de parade.
Tussen 18 en 19 uur verzorgt Balletstudio Marijke de Roo de Christmas Parade. Meer dan honderd kinderen lopen mee in de parade. (Foto: Archief)

Vrijdag 16 december is het Dickens Feest in Oud Rijswijk. Inmiddels is er meer bekend over het programma, dat van 15.00 tot 21.00 duurt. Huri Sahin is dan net vier dagen de nieuwe burgemeester van Rijswijk. Zij zal om 19.00 uur met de wethouders, in Dickens kledij, de kerstboomverlichting ontsteken.

We hebben het een paar jaar moeten missen, maar op vrijdag 16 december wordt het sfeervolle en regionaal bekende Dickens Feest weer gehouden in Winkelcentrum Oud Rijswijk. “Met een compleet programma”, vertelt centrummanager Eric Wilderbeek. “Het gehele winkelgebied van Oud Rijswijk is dan gehuld in Dickens kerstsferen”. Van 16 t/m 18 december komt er ook weer een Schaatsbaan in de Herenstraat.

19e eeuwse sfeer

Het plein voor de kerk ademt deze avond de sfeer van een marktplein uit de 19-de eeuw, de tijd van Charles Dickens. Met oud-Hollandse spelletjes, een kindercarrousel, een handdraaiorgel, Kerststukjes maken bij Museum Rijswijk, een speciale Kerst Antiek en Curiosamarkt, een kerstmarkt met Rijswijkse ondernemers, personen in Dickens stijl en door het gehele zingen koren en zanggroepen kerstmuziek. Ook de kerstparade met muziek en dans die zich door het winkelcentrum Oud Rijswijk beweegt, staat op de planning. Er zijn deze avond ook verschillende muziekoptredens en shows met Kerstmannen Blaasorkest, Dickens Christmas band, Octavia close harmony, Steltlopers, Dickens Popkoor Just For Fun, Rijswijks Jeugd Theater, de Kerstman en vrouw, Victoriaanse dames en heer en New Pop Art. Kortom, je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles Kerst en Dickens.

Programma

- Vanaf 15 uur staan er tientallen kramen met leuke en lekkere spullen.
- Vanaf 16 uur kunnen alle kinderen gratis Oud Hollandse spelletjes doen.
- Tussen 18 en 19 uur verzorgt Balletstudio Marijke de Roo de Christmas Parade. Meer dan honderd kinderen lopen mee in de parade.
- Om 19 uur zal het college van B&W, in Dickens kledij de kerstboomverlichting ontsteken.
- De Oude Kerk is geopend van 17:00-21:00 uur en daar kunt u genieten van de levende kerststal en orgelmuziek.
- In het brede deel van de Herenstraat is een schaatsbaan waar kinderen tot 12 jaar gratis kunnen schaatsen. Schaatsen zijn gratis verkrijgbaar.