Knijnenburg Producties ondersteunt Don Bosco Rijswijk met donatie voor project Tweede Thuis

Algemeen
René en Sander Knijnenburg en Marlies Cuppen (leidinggevende Don Bosco Rijswijk).
René en Sander Knijnenburg en Marlies Cuppen (leidinggevende Don Bosco Rijswijk). (Foto: PR)

Onlangs heeft Knijnenburg Producties een cheque overhandigd aan Don Bosco ter waarde van 2500 euro voor het project Het Tweede Thuis. 

Het Tweede Thuis is er voor kinderen en jongeren die nét een beetje extra aandacht nodig hebben. Ze lopen vast op school of thuis, en vinden bij Don Bosco letterlijk ‘een tweede thuis’. De begeleiders bespreken met kind en ouders de doelen, bijvoorbeeld het opkomen voor zichzelf, sociale vaardigheden verbeteren of hulp met vriendjes maken. Spelenderwijs werken ze aan deze doelen. Iedere maandagmiddag komen ze bij elkaar en bakken koekjes, leren boksen, tekenen, spelen, gaan een keer een dagje weg. 

Ook tussen 12 en 17 jaar

Binnen het project krijgen ook jongeren tussen de 12 en 17 jaar een plek. Om de vrijdagavond worden de deuren bij Don Bosco Rijswijk opengezet om te komen tafelvoetballen, film kijken en chillen. De ervaring is dat jongeren vooral een plek nodig hebben om tijd met elkaar door te brengen. 

Zelf ook meegedaan

Knijnenburg Producties gevestigd in het Havenkwartier te Rijswijk, is een B-to-B allround grafisch bedrijf. “Als kind heb ik ervaren wat een geweldige plek Don Bosco Rijswijk is. Ik deed mee aan meerdere activiteiten,” zo vertelt René Knijnenburg. ”Fijn om dit project te kunnen ondersteunen.” Daar voegt Sander, zoon en mede-eigenaar aan toe: “Er zijn veel kinderen en jongeren die wat extra aandacht heel goed kunnen gebruiken. Mooi om deze groep wat verder te helpen”.