Vanaf 12 december kentekencamera’s Bogaard Stadscentrum en Oud Rijswijk

Algemeen
De kentekencamera's komen te hangen op plekken waar nu pollers zijn, zoals hier bij Bogaard Stadscentrum.
De kentekencamera's komen te hangen op plekken waar nu pollers zijn, zoals hier bij Bogaard Stadscentrum. (Foto: Google Maps)

Het camerasysteem komt in de plaats van het oude systeem met pollers. De pollers zijn namelijk ‘technisch versleten en aan vernieuwing toe’, zo meldt de gemeente. De venstertijden blijven hetzelfde: tussen 6 en 11 uur ‘s ochtends en tussen 17.00 en 19.00 uur ‘s avonds. Dit geldt alleen voor Oud Rijswijk. Bogaard Stadscentrum heeft geen venstertijden. Wie buiten deze tijden het voetgangersgebied wil inrijden - bijvoorbeeld voor een verhuizing, of om te laden en te lossen - moet een ontheffing aanvragen bij de afdeling Vergunningen van de gemeente.

Er komt een systeem met kentekencamera’s in Bogaard Stadscentrum en Oud Rijswijk. Dat is om te controleren of motorvoertuigen en bromfietsen zich niet onterecht in de voetgangersgebieden begeven. De camera’s worden in de week van 12 tot en met 16 december geïnstalleerd bij de stadsafsluitingen van de voetgangersgebieden. Dat maakte de gemeente Rijswijk bekend op 1 december.

Waarschuwingsborden

Er worden in totaal acht pollers weggehaald, drie pollers rond Bogaard Stadscentrum en vijf in Oud Rijswijk. Hier zullen niet alleen de kentekencamera’s worden opgehangen, maar ook waarschuwingsborden dat de kentekencamera’s actief zijn.

Gewenningsperiode

Bedrijven en winkeliers die al een ontheffing hebben, blijven die behouden met het nieuwe kentekencamerasysteem. Zij dienen hun kentekens door te geven aan de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Rijswijk. Voertuigen die onterecht, dus zonder ontheffing het gebied inrijden, worden bekeurd. Maar de eerste weken gelden als gewenningsperiode, waarbij overtreders slechts een waarschuwingsbrief ontvangen. Vanaf 16 januari krijgen overtreders automatisch een proces verbaal op de deurmat.

Aanpassing 8/2/2023: Bogaard Stadscentrum heeft geen venstertijden.